Genel
Giriş Tarihi : 26-02-2020 11:53   Güncelleme : 26-02-2020 11:53

Foça ya Gelmek için 5 Neden

İzmir'in en güzel tatil beldeleri arasında yer alan Foça, sahip olduğu doğal güzelliklerle herkesi kendine hayran bırakır. Bölgede hizmet veren tesisler beklentileri karşılarken tatil beldesinin sahip olduğu sıcak atmosfer herkesi derinden etkilemeyi başarır. Akdeniz foklarına doğal ev sahipliği yapan Foça'ya gelmek için 5 neden şu şekilde sıralanabilir.

Foça ya Gelmek için 5 Neden
1- Muhteşem İklim
 
Yazın sıcağından bunalanları karşılayan ılık meltem, bölgede havanın yılın 365 günü istenen seviyede olmasını sağlar. Nem düzeyinin diğer tatil bölgeleriyle karşılaştırıldığı zaman makul seviyelerde kalması sorunsuz bir tatil planı yapılmasını sağlar. Kışın üşümeden yazın ise bunalmadan yoğun şehir hayatına keyifli bir mola vermek isteyenler rotalarını Foça'ya çevirebilirler.
 
2- Tadı Damakta Kalacak Tekne Turları
 
Bölgedeki koyları tekne turları eşliğinde keşfetmek, tatilcilerin Foça'yı seçmelerinin nedenlerinden bir diğeridir. Akdeniz foklarının yaşam alanı olan Siren Kayalıklarını da kapsayan tur programı dahilinde deniz, güneş, muhteşem doğa ve lezzetli yemeklerin tadı çıkarılabilir. Sıradan bir tatil planına eklenmesi önerilen tekne turları farklı temalara uygun olarak değişik zaman ve sürelerde gerçekleştirilebilir.
 
3- Sokak Aralarında Gezintiye Çıkmanın Keyfi
 
Taş evler ve Arnavut kaldırımlarıyla hayali kurulan tatilin gerçek olmasını sağlayan Foça, geçmişin izlerini günümüze kadar taşımayı başaran taş evleriyle tatilcilere farklı bir deneyim yaşatır. Bir görenin şehirdeki hayatını bırakarak beldeye yerleşmesini sağlayacak olan atmosfer, fotoğrafçılık sanatıyla meşgul olanları da etkiler.
 
  • Eski Rum evlerinin kapıları
 
  • Geleneklerin hala sürdürüldüğü sokak hayatı
 
  • Sakin bir hayatın hüküm sürdüğü sahil bölgesi
 
Foça'ya neden gidilir sorusuna hayat boyu unutulamayacak cevabı verir. Daha detaylı bilgi için https://www.focaotel1887.com/foca-gezilecek-yerler/ sayfasına göz atabilirsiniz...
 
4- Ege'nin Güzel Yemekleri
 
Ege'nin güzel yemeklerinin tadına bakmak isteyenler soluğu Foça'da alabilir. Deniz ürünleri ve zeytinyağlı ev yemekleriyle şenlenen sofralar, günün her saati farklı mekanlarda denenebilir. Bölgeye has ve mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında; ısırgan, ebegümeci, cibez ve arapsaçı gibi otlarla yapılan tarifler sayılabilir.
 
5- Mavi Bayraklı Plajlar
 
Tatilde denizin tadını çıkarmak isteyenler Foça'nın mavi bayraklı plajlarında aradıklarından fazlasını bulur. Denizde yüzerken güneşin bronzlaştırıcı etkisi ve sakinliğin beraberinde getirdiği huzurla unutulmaz bir tatil yaşanabilir. Kumsal olmayan yerlerde de keyifle denize girilebilir.
 
Akdeniz foklarının doğal yaşam alanı olan Foça'ya giderken güzel anılar biriktirmek için fotoğraf makinenizi ve yaratıcı hayallerinizi yanınıza almalısınız! Bir gidenin hayatı boyunca mutlaka yeniden gideceği tatil beldesi; misafirperver halkı, eşsiz atmosferi ve doğal güzellikleriyle her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor. Konaklama hakkında ayrıntılı bilgi için https://www.focaotel1887.com/ sayfasını inceleyebilirsiniz...
Recep YAZGANRecep YAZGAN