Sağlık
Giriş Tarihi : 06-10-2018 12:04   Güncelleme : 06-10-2018 12:04

Fokal terapi uygulaması nasıl yapılır ve hasta deneyimleri nelerdir?

Bu sayfada Fokal Terapi hakkında bilgilere yer verilmiştir. Fokal Terapi fiyatları, ameliyatı, yaptıranlar gibi konular üzerinde durulmuştur.

Fokal terapi uygulaması nasıl yapılır ve hasta deneyimleri nelerdir?

Fokal Terapi

Erkeklerde yaygın olarak görülen prostat kanseri erken evrede teşhis edildiğinde fokal terapi ile sadece kanserli hücrelere uygulanarak tedavi edilebilmektedir. Prostat erkeklerde üreme sisteminin bir parçası olan, idrar torbası altında bulunan bir salgı bezidir. Prostatta zaman içinde meydana gelen kötü huylu büyüme veya iltihaplanması kansere neden olabilir. Prostat kanseri 50 yaş üstü erkeklerde sıklıkla görülebilen bir kanser türüdür; dünyada kanserli erkek hastalarda hayati kayıplar, akciğer kanseri ve prostat kanseridir; tüm hastalıklarda olduğu gibi burada da erken teşhis önemlidir. Fokal terapi kesi yapılmaksızın, kan ortaya çıkmadan, ağrı oluşmayan bir tedavi yöntemidir.

Fokal Terapi

Prostat Kanseri Tedavisinde Fokal Terapi ile Ameliyatsız Tedavi Şansı Yakalayın

Prostat kanserinin erken evrelerinde ameliyat ve radyoterapi ile tedavi şansı olmasına rağmen bu iki yöntemde de yan etkiler mevcuttur. Bu yöntemlere maruz kalan hastada cinsel fonksiyon yetersizliği, idrar kaçırma, ameliyatta oluşan kesilerin geçmesi için zaman geçmesi, kesilerin düzenli aralıklarla pansuman yapılmak zorunda oluşu, mikrop kapması riski ile karşı karşıya kalınması gibi sonuçları vardır. Bu yan. etkileri yaşamamak, dezavantajlı durumlarla karşı karşıya kalmamak için yüksek yoğunluklu ultrason yöntemi ile yani fokal terapi ile hastayı buluşturmamız gerekir. Terapi sırasında etki ettiği yeri görüntüleme olanağı da vardır.

 

Radyoterapi Sonrasında Hastalığın Tekrar Görüldüğü Kişilerde Fokal Terapi Tedavisi Uygulanıyor. İleri yaşlarda hastalar genellikle ameliyata alınmazlar; çünkü riskli durumdadırlar. Ayrıca daha önceden eğer hasta radyoterapi görmüşse ve de ilerideki dönemde hastalık tekrar atağa geçmişse, bu durumda fokal terapi hasta için kurtarıcı olabilmektedir.

Hastalığın Fokal Terapi ile Tedavisi İçin Hangi Evrede Olduğunun Bilinmesi Gerekir

Herhangi bir tedavinin etkin sonuç vermesi için, hastalığın hangi evrede olduğunun bilinmesi gerekir. Çünkü doktorlar tedavi aşamalarını ilerletirken hastalığın evresine göre tedaviyi ilerletmektedirler. İlerleyen yaşlarda sıklıkla karşılaşılan prostat kanseri tedavisi için fokal terapi alternatif yöntemlerden biridir; burada tamamıyla hastalıklı hücreler kontrol altında tutulur, normal dokulara kesinlikle etki etmez. Teknik uygulanırken izleme durumu vardır.

Sadece Kanserli Hücreye Odaklanan Fokal Tedavi ile Riski En Aza İndirin

Fokal, odaklanmak demektir. Sadece kanserli hücreye odaklanan fokal tedavi ile prostat içindeki küçük tümörlerin yok edilmesine dayanır. Tedavi edilen hastanın hastalıklı bölgesi anında ultrasonik olarak görüntülenir. Bu yöntemle ultrasonik dalgalar ve yüksek ısı ile problemli olan hücreler öldürülüyor. Sadece 1-2 saatlik bir müdahale ile günübirlik operasyonla hastaya müdahale ediliyor; hasta kaldığı yerden hayatına devam edebiliyor. Hasta hücrelere yapılan operasyon üç boyutlu teknik ile görüntülendiğinden, eğer halen hasta hücreler var ise, tekrar müdahale etme şansı doğmaktadır; yani kanserli hücreler bitene kadar müdahalede bulunuluyor. Bu tedavi yönteminde öncelikli hastalar, daha önce ışın yani radyoterapi seanslarını denemiş, hastalık ileride tekrar ortaya çıkmış hastalardır.

Daha fazla bilgi edinmek için https://www.fokalterapi.com/iletisim/ linkindeki iletişim sayfasını ziyaret ediniz.

adminadmin