Sağlık
Giriş Tarihi : 25-04-2017 09:36   Güncelleme : 25-04-2017 09:36

Fraksiyonel lazer nedir?

VM Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Yüksel Oltulu, fraksiyonel lazerle ilgili “Ciltteki yaşlılıkla oluşan leke, kırışıklık ve izlerden herkes kurtulmak ister. Fraksiyonel lazerler günümüzde cilt gençleştirme, leke tedavisi ve kırışıklık tedavilerindeki en yeni yöntemdir. Fraksiyonel Lazer, ciltteki kollajeni ve epiteli yenilemeye yönelik geliştirilmiş bir lazer sistemidir. Kontrollü hasarlama ( mozaikleme ) mekanizması sayesinde, yara izlerinin küçülmesine, düzleşmesine ve çevre doku ile olan uyumuna yardımcı olur.” dedi.

Fraksiyonel lazer nedir?

Fraksiyonel Lazerle Cilt Yenileme Nasıl Olur?

Fraksiyonel lazerle cilt yenileme konusunda konuşan Uzm.Dr.Oltulu,”Ciltte ilerleyen yaş ile oluşan leke, kırışıklık ve izlerin tedavilerinde uygulanır. Fraksiyonel lazerler günümüzde cilt gençleştirme, leke tedavisi ve kırışıklık tedavilerindeki en yeni yöntemdir. Fraksiyonel Lazer, ciltteki kollajeni ve epiteli yenilemeye yönelik geliştirilmiş bir lazer sistemidir. Kontrollü hasarlama ( mozaikleme ) mekanizması sayesinde, yara izlerinin küçülmesine, düzleşmesine ve çevre doku ile olan uyumuna yardımcı olur. Cilt altında bulunan ve cilde esnekliğini, gerginliğini kazandıran kollajen ve elastik lifleri yaşa ve başta ultraviyole ışınları olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olarak kalitesini yitirir. Cilt önce parlaklığını kaybeder, incelir ve soluklaşır. Gerginlik azalırken yerçekimine karşı verdiği savaşı kaybeder ve ciltte sarkmalar meydana gelir. Kullanılan lazer ışığı sayesinde kollajen oluşumu olur ve ciltte düzelme görülür. Sadece ciltteki suya duyarlı olan Erbium-yag Lazer, ciltte yüzlerce mikrokanal açarak kollajenin bulunduğu tabakada vücudun kendisini onarma ve yara iyileştirme mekanizmalarını tetikleyerek yeni ve kaliteli bir kollajen tabakası oluşturur. Ciltteki probleme ve hedefe göre belirlenen sayıdaki seanslarda ayıracağınız 15 dakikalık bir işlem süresi ile bu yüksek sonuca ulaşabilirsiniz.” dedi.

Fraksiyonel lazer kimlere uygulanır veya uygulanmaz?

Uzm. Dr. Oltulu, lazerin kimlere uygulanacağı konusunda;”Fraksiyonel lazerler için en ideal vakalar açık tenli kişilerdir ancak uygun hava koşullarında her cilt tipine uygulanabilir, yüz dışında boyun gövde kol ve bacaklarda uygulama yapılabilir.Fraksiyonel lazerin uygulanmaması gereken durumlar arasında; kişinin hamile olması, son 6 ay içinde sivilce tedavisinde kullanılan isotretinoin kullanımı, deride aktif enfeksiyon varlığı, cildini belli bir süre için yoğun güneş ışığından koruyamayacak olması, gerçeğe uygun beklentileri olmayan kişilerde uygulama yapılmamaktadır.Fraksiyonel lazerde herhangi bir yaş sınırlaması bildirilmemektedir. Güneş lekeleri ve melasma denen gebelik lekelerini temizler, Yüzdeki yaşlılık lekelerini giderir,Yüzdeki sivilce izlerini giderir,Kahverengi lekeleri giderir,Cildin parlaklığını arttırır,Göz çevresindeki ince kırışıklıkları azaltır,Eldeki kırışıklık ve lekeleri azaltır,Göğüs dekoltesindeki leke ve kırışıklıkları azaltır.” diye konuştu.

Fraksiyonel Lazerin Sivilce İzi Tedavisindeki Etkileri Nelerdir?

Sivilce izine etkileri için Uzm. Dr. Oltulu,”Fraksiyonel lazer sivilce izlerinin tedavisine yepyeni bir boyut kazandırmıştır. Cildin kusurlu alanlarını derinlemesine ama kontrollü bir şekilde lazerleyerek izleri siler veya küçültür. Yüzeyden gönderilen toplu iğne ucundan küçük lazer ışınları, derinin alt tabakalarına ulaşarak, iz görünümüne yol açan bozuk bağ dokusunu tahrip eder ve beraberinde genç ve sağlıklı doku oluşumunu başlatır.Cildin kusurlu alanlarını derinlemesine ama kontrollü bir şekilde lazerleyerek yeni kollajen oluşumunu tetikler. Yeniden oluşan kollajen ve örtücü epitel sivilce izinin yerini alır.Bu yöntemle, üç seans sonrası sivilce izlerini büyük oranda azalmak mümkündür. Yüzeysel izler için Fraxel Refine ve Restore yeterlidir. Derin izler için fraksiyonel karbondioksit lazer kullanılmalıdır. Fraxel, fraksiyonel lazer uygulamaları için FDA onayına sahiptir. Fraksiyonel lazer sonrası, cilt daha parlak ve yumuşak görünür. Cildin gerginliği artar, gözenekleri sıkılaşır. İnce izler büyük oranda kaybolur, derin izler yüzeyselleşir. Ciltteki renk ve ton farkları azalır. Sivilce problemi mutlaka dermatolog tarafından tedavi edilmelidir. Sivilce izleri ve çukurları için en iyi çözüm, fraksiyonel lazerdir. Ortalama 3 - 5 seans süren tedavi ile hem yeni hem de eski sivilce izlerinde başarılıdır.” dedi.

Fraksiyonel Lazerin Çatlak Tedavisindeki Etkileri Nelerdir?

Çatlak tedavisiyle ilgili,”Karın ve diğer vücut bölgelerindeki çatlaklar hem doğuma hem de kilo değişimine bağlı olarak özellikle kadınlarda kozmetik şikayetlere neden olur. Çatlaklar Fraxel Lazer işlemi ile küçültülür ve cildin görünümü önemli oranda düzeltilir. Fraksiyonel lazer ile kırmızı, kahverengi, beyaz, eski ya da yeni tüm çatlakların tedavisinde en iyi sonuçlar alınmaktadır. Alt deride yırtılma ve üst deride incelme sonucu çatlak izleri meydana gelmektedir. Lazerle çatlak tedavisi deri altı cilt yapısını onarma prensibine dayanmaktadır. Cildi soyarak veya alt deriyi ısıtarak etki mekanizmalarını başlatan lazer ışınları, çatlak dokusunu doldurarak, izi küçültür ve cildin kalitesini artırır.” ifadelerine yer verdi.

Fraksiyonel Lazerin Kırışıklık ve Leke Tedavilerindeki Etkileri Nelerdir?

Fraksiyonel lazerin kırışıklık ve leke tedavisine etkisi ile ilgili Uzm.Dr.Yüksel Oltulu,”Cildimizde yaşlanmaya, gebeliğe ve çevresel faktörlere bağlı olarak yıpranmalar oluşabilir. Kırışıklık, pürüzlenmeler ve lekeler oluşur. Fraxel Lazer, kontrollü bir lazer tekniği ile her türlü cilt lekesinin azalmasını ve yıpranmış dokuların yenilenmesini sağlar. Ortaya çıkan yeni hücreler cildin görünümünü değiştirerek ,gençleşmesine yardımcı olur. Cildin gerginliği artar, gözenekleri sıkılaşır. İnce izler büyük oranda kaybolur, derin izler yüzeyselleşir. Ciltteki renk ve ton farkları azalır.” Şeklinde konuştu.

 

 

 

 

adminadmin