Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-12-2017 15:22   Güncelleme : 21-12-2017 15:22

Fuat Köktaş 2018 Yılı Bütçe Tasarısında Konuştu

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmekte olan 2018 yılı Merkezi Bütçe Kanunu Tasarısının 10. Maddesi üzerine AK Parti Grubu adına Meclis Genel Kurulunda bir konuşma yaptı.

Fuat Köktaş 2018 Yılı Bütçe Tasarısında Konuştu

Milletvekili Köktaş konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Sayın Başkanım, Sayın Milletvekilleri, Görüşülmekte olan 2018 yılı Merkezi Bütçe Kanunu Tasarısının 10. Maddesi üzerine şahsım adına lehte söz almış bulunmaktayım. Gazi Meclisimizi saygıyla selamlıyorum.

KÖTÜ GİDİŞE MİLLET DUR DEDİ

Sayın Milletvekilleri, Ülkemiz geçmişten bugüne yöntemleri farklı olsa da hedefleri aynı olan, darbeler, muhtıralar , terör , siyasi ve ekonomik krizler gibi olaylarla  defalarca karşılaşmış, güven ve istikrar bozulmuştur.

Güven ve istikrarın bozulması , fabrika şartellerinin inmesine, iş yerlerinin kapatılmasına , istihdamın azalmasına ve  üretimin durma noktasına gelmesi gibi birçok sonucu ortaya çıkarmıştır.

Her ülke vatandaşının devletinden beklediği sağlık, eğitim, ulaşım, alt yapı gibi temel hizmetleri alamaması, birçok sosyal ve ekonomik sorunları  beraberinde getirmiştir. Ülke IMF’ye mahkûm olmuştur.

Bu kötü gidişe dur demek için seçim sandığını fırsat bilen aziz milletimiz, 3 Kasım 2002 seçimlerinde yeter artık “sözde kararda milletindir” diyerek,

“halka hizmeti hakka hizmet” gören halkçı “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışı ile devletçi, halkımızın geleceği, devletimizin bekası için reformlar yapacağına inandığı,  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki devrimci bir hükümet olan AK Parti’yi  göreve getirmiştir. AK Parti iktidarı kısa, orta ve uzun vadeli planlamalarla çözümler üreterek, yukarıda saydığım sosyal ve ekonomik sorunları bir bir çözmeye başlamış, içeride siyasetin, dışarıda Türkiye’nin itibarını arttırmıştır. Bu ilerlemeyi içine sindiremeyenler, Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini istemeyenler olmuştur. Ülkemizin birliğine , dirliğine , istikrarına yönelik birçok saldırıyla karşı karşıya kalınmıştır.

'DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR'

Sayın Milletvekilleri, Üzerinde şahsım adına söz aldığım Bütçe Kanun Tasarısının 10. Maddesinde yer alan, BELDES, KÖYDES ve SUKAP projeleri hayata geçiren AK Parti iktidarı kaynaklarını sağlamış, köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza devletin sıcak yüzünü göstermiştir.

Güçlenen Türkiye yıllardır mücadele ettiği kronikleşmiş sorunları bir bir çözerken, içeride ki sorumluluklarının yanında, dünyanın neresinde olursa olsun yoksulluğa, zulme uğrayan, yaşadığı doğal afetler sonucu yardım bekleyen insanlara “veren el, alan elden üstündür” anlayışı ile ilk uzanan el olmuştur. Ekonomisi büyümüş, ihracatı ve milli geliri artmış, içeride ve dışarıda devir aldığı borçlarını bir bir ödemiştir. Dünya da alınan kararlara seyirci kalan bir ülke olmaktan çıkan Türkiye masanın etrafında ki yerini almıştır.  Bu süreç içerisinde insanlarımızın kardeşliğine adalet demokrasi ve özgürlüklere kast eden başta FETÖ terör örgütü olmak üzere nice hain girişimlere maruz kalmıştır.  İşte  bu Türkiye ülkemizi yakinen ilgilendiren bölgemizdeki olaylara müdahale ederek, geleceğini sağlam temeller üzerine  inşa etmeye devam etmektedir. Filistin başta olmak üzere  Somali’ye,  Arakan’a, Yemen’e ve  iç savaştan dolayı Suriye’den göç eden herkese,  “dünya beşten büyüktür” diyen Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eli uzanmıştır.

EN GÜÇLÜ TEPKİYİ TÜRKİYE VERDİ

Son günlerde ABD’nin Kudüs’ü başkent ilan etmesine de en güçlü, en yüksek tepki yine Türkiye’den çıkmıştır. İnsanlığın ortak değeri olan Kudüs’ü (oldu – bittiyle) İsrailin başkenti yapmak isteyenleri şiddetle kınıyoruz, alınan kararı reddediyor bu kararı alanlara geçit vermeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.

Filistin’in ve mazlum halkının hak ve hukukunun yok edilmesine asla rıza göstermeyeceğiz.

Bu vesile ile milletimizin bekası, ülkemizin geleceği için canını feda eden tüm şehitlerimize, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, devletimizi kuran, yöneten, emeği geçen, ahirete intikal etmiş herkese Allahtan rahmet, hayatta olanlara da  sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

2018 yılı bütçesinin hayırlı olmasını temenni eder bu bütçenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim." diyerek sözlerine son verdi.

adminadmin