Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-07-2016 15:34   Güncelleme : 26-07-2016 15:34

Fuat Köktaş: Gelecek Nesillerin Rahat Uyuması İçin Meydanlardayız

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Günlerdir meydanları dolduran aziz milletimizle birlikte uykusuz geçen geceler de demokrasi nöbetine aralıksız devam etmemiz, gelecek nesillerin rahat uyuması içindir." dedi.

Fuat Köktaş: Gelecek Nesillerin Rahat Uyuması İçin Meydanlardayız

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran hemşehrileri ile birlikte demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Akşamdan, sabahın ilk ışıklarına kadar Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran Samsunlularla birlikte nöbet tutan Milletvekili Köktaş, "Sizlerle birlikte uykusuz geçen gecelerde tuttuğumuz demokrasi nöbeti, gelecek nesillerin rahat uyuması içindir. İnşallah hep birlikte daha emin, özgür ve müreffeh bir gelecek inşa etmek için gayretli çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Meydanı dolduran vatandaşlarla selamlaşan, hal ve hatırlarını soran Milletvekili Köktaş, gerçekleştirdiği sohbetlerde şu değerlendirmelerde bulundu; "15 Temmuz gecesi Türkiye büyük bir felaketin eşiğinden döndü. FETÖ üyelerinin silahlı, kanlı darbe girişimi, milletimizin direnci, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'ın ve hükümetimizin dirayetiyle başarısız hale getirildi. Çok şükür ülkemizde işler normale döndü. Bu darbeye sebep olanları mutlaka hak ettikleri cezayı bulacaklar. Vatanı, milleti için canını veren 246 demokrasi şehidimiz ve binlerce yaralımız var. Bunların hesabı tek tek sorulacak." dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından çıkarılan olağanüstü hal (OHAL) ile ilgili de konuşan Milletvekili Köktaş, "Demokrasimizin korunması, halkımızın huzur ve güvenliğinin süratle sağlanması için hükûmetimiz tarafından üç ay süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) kararı alınmış ve bu karar Meclisimiz de onaylanmıştır.

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, ilk OHAL kararı alındığında açıklamıştı, "Olağanüstü hal uygulaması vatandaş için değil, devlet için ilan edildi" diye. Yani bu darbeye sebep olanları, bu darbenin doğurduğu sonuçları ortadan kaldırmak için gerekli hukuki süreçleri, reformları, yapısal değişiklikleri hızlı bir şekilde halletmek, bir daha darbe yaşanacak şartların ortadan kaldırmak için alınmış bir karardır. İşin özü budur." diyerek sözlerine son verdi.

adminadmin