Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-03-2017 15:34   Güncelleme : 31-03-2017 15:34

Fuat Köktaş: Tek Başına Güçlü İktidar Olsun

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Eski siyasi belirsizliklerin ülkemize ve milletimize verdiği hasarları bir daha yaşamayalım sürekli tek başına iktidar, sürekli istikrar ve güven olsun. Ülkemizde her zaman güçlü hükümetler kurulsun. 16 Nisan bunun için çok önemli" dedi.

Fuat Köktaş: Tek Başına Güçlü İktidar Olsun

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması süreci kapsamında Havza ve Salıpazarı'nda düzenlenen programlarda teşkilat üyeleri ve vatandaşlarla biraraya geldi. 

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Havza İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir, Salıpazarı ilçe Başkanı İsmail Yaman, belediye meclis ve teşkilat üyelerinin katılımıyla Havza ilçesi Mısmısağaç, Yenice, Bekdiğin, Salıpazarı ilçesi Esatçiftliği ve Tahnal Mahallelerinde halka hitap eden Milletvekili Köktaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı, kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi.

Sorunlar çıkartan, çıkan sorunlara çözüm üretemeyen mevcut sistemin Türkiye’ye dar geldiğini belirten Milletvekili Köktaş, "Maalesef bu mevcut anayasa geçmişte ülkemize büyük bedeller ödetti. Her gittiğimiz yerde anlatıyoruz, hatırlatıyoruz. Aslında sizlere bilmediğiniz şeyleri anlatmıyorum. Sadece sizleri o günlere geri götürüyorum. Yaşanan siyasi belirsizliklerin ülkemize, milletimize verdiği büyük hasarları hatırlatıyorum.

Geçmişe baktığımız da seçim oluyor, hükümetler kurulamıyor, ya da ömrü kısa sürüyor. Aylarca görüşmeler, partiler arasında pazarlıklar, Güneş Motel olayında gibi bakan pazarlıkları oluyor. Zaman geçiyor, siyasi belirsizliklerden kaybeden ülkemiz, milletimiz oluyor, çocuklarımızın geleceği yok oluyor.  Bakıyorsunuz zor bela hükümet kuruluyor, bu sefer başbakanlar cumhurbaşkanlarıyla anlaşmazlığa düşüyorlar.

TEK BAŞINA GÜÇLÜ İKTİDAR OLSUN

Hatırlayın, Süleyman Demirel’le Tansu Çiller. Tansu Çiller, rahmetli Erbakan koalisyon kurmuş bir yıl sonra başbakan değişecek, Demirel kabul etmiyor, ben seni Başbakan yapmıyorum. Güvenoyu var, yeterli sayıda milletvekili var, ama keyfine göre hükümet kurma görevini Tansu Çiller’e vermiyor. Genel başkan olmayan, arkasında bir parti gurubu bulunmayan Yalım Erez'e hükümet kurma yetkisi veriyor. 

Ecevit’le, Ahmet Necdet Sezer’i hatırlayın. Bir anayasa kitapçığı fırlatıldı Türkiye bir günde fakirleşti, 23 banka battı, dolar aldı başını gitti, faizler aldı başını gitti. 

Milletin partisi AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte, geçmişin bıraktığı borçlar ödenmeye, ülkeye ve vatandaşlarımıza hizmet gelmeye başladı. Sizlere hizmetlerden söz etmeye gerek yok, sizler bunu çok iyi bildiğiniz için 2002 yılından itibaren her girdiğimiz seçimde bizleri yalnız bırakmıyor, güçlü destek veriyorsunuz. 

Şimdi istiyoruz ki eski günleri bir daha yaşamayalım sürekli tek başına iktidar, sürekli istikrar ve güven olsun. Ülkemizde her zaman güçlü hükümetler kurulsun. 16 Nisan bunun için çok önemli sizlerden bir kez daha güçlü bir destek istiyoruz. Bu mesele ne Recep Tayyip Erdoğan, ne de Binali Yıldırım meselesi. Bu mesele memleket meselesi bu mesele ülkemizin beka meselesidir" diyerek sözlerine son verdi.

 

 

adminadmin