Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-09-2017 11:50   Güncelleme : 25-09-2017 11:50

Furkan Okudan; Bu Referandum Gayri Meşrudur, Yok Hükmündedir

​Hafta sonu üyeleri ile bir araya gelerek kahvaltı programında buluşan Samsun ASKON İşadamları Derneği 25 Eylül’de (Bugün) yapılacak olan Irak referandumunu değerlendirdi.

Furkan Okudan; Bu Referandum Gayri Meşrudur, Yok Hükmündedir

ASKON Eski Üyesi Aydın Ersoy’un sahibi olduğu Kahvehane Cafe’de ASKON Kurucu Başkanı Adnan Öz, ASKON Önceki Dönem Başkanı İrfan Şenocak, ASKON Şube Başkanı Mehmet Furkan Okudan ve Genel Üyelerin Katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltıda bir konuşma yapan ASKON Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan bir konuşma yaptı.

Okudan yaptığı konuşmada, ‘Ülkemizin güney hudutlarında herhangi bir statü değişikliği, herhangi bir şekilde yeni oluşumlar asla Türkiye tarafından hoş görülemez.

Başbakanımız Sn.Yıldırım’ın da söylediği gibi; "Kuzey Irak'ta gerçekleştirilecek referandum gayri meşrudur, yok hükmündedir ve bu referandum sonrası yaşanacak muhtemel gelişmelerden bu referanduma karar veren, tek başına, halkı ile danışmadan, dünyada bütün milletlerin karşı çıktığı, bu referandumda inat eden Kuzey Irak Bölgesel yönetimi birinci derecede sorumlu olacaktır. Bu coğrafyada, Türkler, Kürtler, Araplar, Asuriler, Yezidiler, 42 millet bir yaşadık. Bu referandum Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin hiçbir sorununa çözüm getirmeyecek. Bu referandum merkezi Irak yönetimi ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki hiçbir sorunu çözmez." Diyerek sözlerine; Kuzey Irak'ta yarın yapılacak 'bağımsızlık' referandumu öncesi olağanüstü toplanan TBMM, hükümetin masaya getirdiği müdahale yöntemlerinden ‘askeri seçenek’ ayağını oluşturan Irak ve Suriye tezkeresini dün kabul etti.

Sivil irade temsilcileri olarak devletimizin, hükümetimizin aldığı kararı desteklemekteyiz.’ dedi.

adminadmin