Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 06-06-2020 15:13   Güncelleme : 06-06-2020 15:13

Futbol Mafyası Çıplak

Futbol Mafyası Çıplak

UEFA denilen korsan dernek, Türkiye Liginin lideri durumunda olan Trabzonspor’u Avrupa Kupalarından bir yıl men etti. Gerekçe finansal fairplay. Trabzonspor’un gelir harcama dengeleri ile ilgili kriterlere uygun davranmadığını iddia ediyorlar. Trabzonspor ise, daha önceden belirlenen kriterlere uygun davrandıklarını, verilen cezaya Spor Tahkim Mahkemesi CAS (Court of Arbitration Sports) adındaki yine bir korsan vakıf nezdinde itiraz edeceklerini duyurdu.

 

Türkiye’nin dört büyüğünden biri ve halen Türkiye gibi büyük bir futbol liginin lideri, UEFA denilen mafya derneğe teslim olmuş, onların belirlediği prosedürlere uymaktan başka çaresi olmadığını ifade ediyor.

 

Fair Play kavramını ağzına en son alması gereken kuruluştur UEFA. Hatta sadece UEFA da değil, aynen UEFA gibi bir korsan dernek olan FIFA da, fairplay kavramı ile yan yana getirilemeyecek bir kuruluştur.

 

Dünyanın en büyük devletlerinin, bir grup avukat tarafından korsanvari yöntemlerle ele geçirilen küresel futbol kuruluşları unvanını kullanan korsan dernekler karşısında bu kadar ezik ve teslimiyetçi bir davranış içinde olmasını kabul etmekte zorlanıyorum. Dünyanın en kirli mafyatik kumpasıyla yönetime gelenlerin hiç sıkılmadan fair play kavramından söz eden yüzsüzlüklerine şaşırmıyorum da, herkesin buna boyun eğmesini bir türlü kabul edemiyorum.

Recep YAZGANRecep YAZGAN