Ekonomi
Giriş Tarihi : 29-10-2013 15:45   Güncelleme : 29-10-2013 15:45

GALİP ÖZTÜRK IPRU KURUCU BAŞKANI

TOFED'in kurucu başkanı Galip Öztürk kısa adı IPRU "Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği" nin de kurucu Başkanlığını yürütecek.

GALİP ÖZTÜRK IPRU KURUCU BAŞKANI
IPRU'nun da kurucu Başkanı olan, Öztürk " Türkiye'de otobüs işletmeciliği dünyaya örnek olmuştur.Üstelik sanıldığının ve bilindiğinin aksine, tüm dünyada karayolu yolcu taşımaların toplam ulaşım içindeki payı da yüksektir. Bu oluşumun gerçeklesmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. dedi.
  
Kısa adı IPRU olan, “Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği” 29 Ekim Salı günü, kurucu üye ülkelerin sektör temsilcilerinin katılımıyla kuruluyor.

Kuruluşun tüm dünyaya deklare edileceği törene yerli-yabancı çok sayıda devlet büyüğünün de katılması bekleniyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren otobüs işletmecilerinin, 4 sene önce TOFED önderliğinde başlattığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın da desteklediği IPRU çalışmalarında sona gelindi.  12 üye ülkenin sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kurulan IPRU’nun Kurucu Başkanı, TOFED’in de kurucu başkanlığını yapan Galip Öztürk olacak.

ÖRNEK SEKTÖRÜZ

IPRU Kurucu Başkanı Galip Öztürk, kuruluşun dünyaya deklare edilmesi nedeniyle gazetemize yaptığı açıklamada, “Türkiye’de otobüs işletmeciliği sektörü tüm dünyaya örnek olacak düzeydedir. Üstelik sanıldığının ve bilindiğinin aksin, tüm dünyada karayolu taşımalarının toplam ulaşım içindeki payı da yüksektir. Karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün global anlamda geleceğini aydınlatmak, problemlerine çözüm bulmak, uluslar arası ilişkilerde hyaşanan sıkıntıları aşmak için IPRU’ya ihtiyaç vardı. Bu oluşumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

4 YILLIK EMEĞİN ÜRÜNÜ

TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan da, “Sayın Rüştü Terzi döneminde başlatılan ve o günden bu yana Sayın Ali Çıkkan’ın sorumluluğunda yürütülen IPRU çalışmalarında kuruluşun tamamlanıyor olmasının memnuniyeti içerisindeyim.   Türkiye’den TOFED dahil toplam 13 ülkeden, 13 STK’nın kuruculuğunda oluşan IPRU, sektörün evrensel sorunlarına çözüm üretecektir.   TOFED’in son dönem çalışmaları boyunca, TOSEV’den sonra IPRU’nun da kuruluşu, meslektaşlarımızın destekleri neticesinde gerçekleşti” dedi.

ULUSLARARASI BİR ÖRGÜT

IPRU çalışmalarından sorumlu TOFED Genel Başkan Yardımcısı Ali Çıkkan, “Türkiye’nin çabalarıyla kurulan ve genel merkezi Türkiye olan bir uluslararası örgütün oluşumuna imza atmış olmanın memnuniyeti içindeyiz” diyerek, “Bu sanırım Türkiye için bir ilktir. Dünyanın dikkatle takip ettiği bir sektörün temsilcileri olarak zaten bu sorumluluğu üstlenmek ve gerçekleştirmek durumundaydık. Başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ile Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın olmak üzere, IPRU’nun oluşumuna katkı sunan, yerli yabancı tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.
 
adminadmin