Genel
Giriş Tarihi : 04-12-2018 13:33   Güncelleme : 04-12-2018 13:33

Gazi Abdullah Tozmaz Ameliyat olmazsa 4 yıl sonra ölecek!

Gazi Abdullah Tozmaz Ameliyat olmazsa 4 yıl sonra ölecek!

Ağrı'da 5 arkadaşıyla birlikte girdiği PKK ile çatışma sırasında beynine kurşun saplanan Gazi Abdullah Tozmaz beynindeki kurşun alınmazsa 4 yıl sonra ölecek.

Ağrı'da 5 arkadaşının şehit olduğu çatışmadan iki arkadaşıyla birlikte yaralı kurtulan Abdullah Tozmaz'ın gaziliğini ispatlaması tam 14 yıl sürmüştü.

1994 yılında Ağrı Tendürek dağı eteklerinde bölücü terör örgütü tarafından makinalı tüfek ve roketatarlı saldırıya maruz kalan timde bulunan Abdullah Tozmaz’ın beş arkadaşı şehit olmuş kendisi ve bir arkadaşı da yaralı olarak kurtulmuştu.

Gazilik maaşı için yıllarca resmi kurumlar arasındaki evrak trafiğini bekleyen Tozmaz, uzun süren çabaları sonucu gazi olarak kabul edilmişti.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde gördüğü tedavinin yeterli olmadığını ve beynine saplanan ve hala orada duran kurşun çıkartılmaması halinde kendisine 8 yıl ömür biçildiğini ve aradan geçen dört yıl sonrasında geri sadece dört yılının kaldığını kaydetti.

Van'ın Erciş ilçesindeki 10'uncu Piyade Tugayı'nda 16 yıl önce er olarak askerliğini yapan Abdullah Tozmaz, 19 Ağustos 1994'te arkadaşlarıyla birlikte Ağrı'daki Tendürek Dağları'nda operasyona çıktı. Ancak burada teröristlerle çıkan çatışmada, çenesinden vurulan ve başına şarapnel parçası isabet eden Tozmaz, üç gün Van Askeri Hastanesi'nde tedavi gördü ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne sevk edildi.

Yaklaşık iki yıl burada tedavi gören Tozmaz, cerrahi müdahale sakıncalı bulunarak çenesindeki kurşun ve başındaki şarapnel parçasıyla taburcu edildi.

Tozmaz’ın beynindeki kurşunun çıkartılması için yurt dışında tedavi olması gerekiyor.

adminadmin