Genel
Giriş Tarihi : 11-12-2017 12:59   Güncelleme : 11-12-2017 12:59

Gazi üniversitesinde akademik skandallar bitmiyor!

YÖK denetçilerinin raporlarında, Gazi üniversitesi bünyesinde kurulan Mobbing ofisinin yönergesi ve uygulamalarının hukukiliği tartışılıyor.

Gazi üniversitesinde akademik skandallar bitmiyor!

Danıştay Dairesi, doktora tez danışmanı atama ile ilgili Gazi üniversitesi  değişiklik yapılan  ilgili yönetmeliğinin bazı hükümlerinin, akademik mobbing amaçlı kullanılabileceği yönünde karar aldı.

Eski yönetmelikte, sözde danışman belirleme işi öğrenciye bırakılırken, danışmanların ise bir gecede öğrencilerinin danışmanlığından alınmaları sağlanmış,  Öğrencinin tercihi ise, zorunlu bir işlem olarak gösterilmişti. Böylelikle,  bazı yüksek lisans öğrencilerinin atama işlemleri yokuşa vurularak üstü örtülü sindirme ve yıldırma taktiği yapıldığı iddia edildi.

Yeni yönetmelikte ise;  öğrenci tarafından danışman değişikliği talebi; zora sokularak eski uygulamaya benzer bir uygulama getirildi ve öğrencilere danışmanlara da sorulmadan keyfi atamalar yapıldı.

Bilindiği üzere, Gazi üniversitesi hukuk fakültesine 15 Temmuz öncesi 300 civarında yatay geçişle FETÖ üniversitelerinden öğrenci geçişleri yapılmış ve bu öğrencilerin 3. ve 4. sınıfları Gazi üniversitesinde tamamlatılarak, Gazi hukuk diploması almaları temin edilmişti.

Sonrasında bu öğrencilerin çoğunluğunun cemaatle bağlantılı olduklarından haklarında işlem yapıldığı da biliniyor.

Gazi Üniversitesi rektörü İbrahim Uslan ise, yapılan uygulamanın yasal olduğunu belirtmiş ve konuyu idari soruşturmaya açmamıştı.

adminadmin