Genel
Giriş Tarihi : 22-02-2018 11:03   Güncelleme : 22-02-2018 11:03

Gazi Üniversitesi’nde FETÖ Mağduriyetleri Devam Ediyor!

Gazi Üniversitesi akademisyenleri bazı sorular sormuş. Yenisi, eski rektörü arattı diyerek Rektör İbrahim Uslan'ın cemaatle mücadelede "başarısız" olduğunu vurguluyorlar.

Gazi Üniversitesi’nde FETÖ Mağduriyetleri Devam Ediyor!

15 Temmuz sonrası ne yapıldı? Sorusuna 15 soru ile cevap vermişler. işte o sorular:

1. Son 4 sene içerisinde, Gazi Üniversitesinde  yüksek lisans ve doktora öğrencilerine tez danışmanı atanmayarak kaç öğrenci pasif sürece itilmiştir? Kaç öğrenciler hukuksuz bir şekilde ilgili programlardan ilişiğini kesmek zorunda bırakılmış ve bu kişiler devamsız diyerek,  YÖK başkanlığını yanlış yönlendirmeye yönelik bir rapor gönderilmiş midir?

2.  Konu ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

3. Konunun FETÖ/PDY ve mobbing ile ilişkisinin olduğu iddiası doğru mudur?

4.İki sene önce Gazi Sürekli Eğitim Merkezinin hazırladığı kamuda yükseltme sınav sorularının çalınması ile ilgili SGK Eski Müsteşarı Cemaatçilik iddiasıyla tutuklanırken, merkezin müdürü, şuan hangi görevdedir?

5.Eski Rektörün PDY kapsamında YÖK tarafından açığa alınmasından kısa bir süre önce Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından ilamı yaptırılan ve sınav tarihleri normal tarihlerinden çok önceki bir güne çekilerek, alelacele yapılan yüksek lisans ve doktora öğrencisi alımları hakkında da bir soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

6.Gazi Üniversitesinin ikiye bölünerek, kampüs dışındaki fakültelerin Hacı Bayram Üniversitesi adı altında yeni bir üniversiteye bağlanması, FETÖ ile mücadelede zaten etkisiz kalan üniversite yönetiminin mücadelesini daha da yavaşlatacağı iddiası doğru mudur?

7.Üniversite içinde akademik ve idari personel olmak üzere FETÖ/PDY bağlantısı tespit edilen şüpheli kaç kişi "gri memuriyet" kapsamına alınmıştır?

8. FETO ve benzer organizasyonlar ile anayasal düzeni ihlal savcılık suç duyuruları; YÖK kanunu madde 53' de belirtilen istisnai durumlara aykırı olarak neden re'sen savcılıklar işlem yapmayıp şikâyetler inceleme için YÖĶ Başkanlığına  gönderilmektedir ? Bu tür adli şikayetlerin akıbeti nedir?

9. Gazi Üniversitesi FETÖ iddianamesi hazırlanmış ve zanlılar ile ilgili davalar açılmış mıdır? Hangi mahkemelere gönderilmiştir?

10. İddianame hazırlanmış ise; Savcılığın bağlantılı olarak YÖK hakkında bir işlem yapmamış ve YÖK'te şu ana kadar bir ihraç olmaması da düşünüldüğünde bu iddianame ne kadar kapsayıcıdır? YÖK iddianameleri özelinde Adalet Bakanlığının genel bir stratejisi mi vardır?

Adalet akademisi içinden şuana kadar kaç personel İhraç edilmiştir?

11. 2013 yılından başlamak üzere Savcılıklarda bekletilen şikayetler hakkında  müştekilere geri dönüş yapılmış ve  aktüel ifadelerine başvurulmuş  mudur?

12 . Gazi üniversitesi, PDY savcılık dosyasının ön inceleme süreci içinde kaç savcı değişikliği yapılmıştır?

13.  Söz konusu örgütün, karşılıklı ilişkiler ağı bağlantılarını daha sağlıklı ve zaman kazanmaya yönelik olarak incelemek açısından tek bir ağır ceza mahkemesine iddianamenin yönlendirilmesi yapılamaz mıydı?

 14.  Anayasa mahkemesinin ve AİHM kararlarına göre; açıkça hukuksuzluğu belirtilen, "gerekçesiz karar"  olmaz  hukuk ilkesine aykırı olarak,  Danıştay 8. daire mahkemesinin son dönemde aldığı kararlar hukuki görülebilir mi?

15.  Hakimler savcılar kuruluna bu konuda yapılan  şikayetler var mıdır?

adminadmin