Güncel
Giriş Tarihi : 01-12-2017 14:17   Güncelleme : 01-12-2017 14:17

Gazi Üniversitesinde İçeride Birileri mi var?

Darbe girişimi tarihinin, ‘Yüksek Askeri Şûra’ ve ‘Yüksek Yargı’daki yeni düzenlemenin getireceği tasfiyeyi önlemek için erkene çekildiği iddia edilmektedir. 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsa seçim tarihleri YÖK tarafından ötelenen 21 üniversite ile birlikte toplam 36 üniversiteye yapılacak rektör atamalarının kimin tarafından yapılacağı üzerinde dikkatle durulmalıdır.

Gazi Üniversitesinde İçeride Birileri mi var?

Kısaca darbe gerçekleşse idi;  ‘üniversitelerin seçim tarihinin ileriye alınması kimin işine yarayacaktı’ sorusu gündemdeyken; Gazi üniversitesinde Yüksek lisans ve doktora öğrencisi alım ilan tarihlerin de; (normal tarihleri dışında, ) darbe girişiminden 1 ay öncesinden verilmesi manidar karşılandı.

Gazi Üniversitesi cemaatçi ve şu anda tutuklu olan eski Rektörü Süleyman Büyükberber döneminde yüksel lisans ve doktora öğrencisi başvuru müracaat tarihlerinin 15 Temmuz 2016 tarihinden önce ve çok erkene alınarak ilama çıktığı anlaşıldı. Basına da yansıyan ve mağdur öğrenci yazılı şikayetlerinin Fen bilimleri Enstitüsü yeni yönetimi tarafından dikkate alınmadığı ve YÖK'ün bu konuda bir soruşturma açmadığı biliniyor.

Gazi üniversitesinde böylelikle 100'lerce akademisyen adayının kimlerin torpillisi olduğu konusu Gazi üniversitesi hocalarında rahatsızlık yarattı. YÖKün Rektörlük seçimini de, o dönem neden erkene aldığı ise anlaşılamamış ve manidar karşılanmıştı.

Yeni Rektör ise sessizliğini koruyor.

Gazi Üniversitesi Y. Lisans Doktora Programı Öğrenci Alım İlanı Yayımlandı

1 yıl önce

Gazi Üniversitesi verdiği ilan ile Y. Lisans ve Doktora Programı öğrenci alımı yapacak.

İlan 9 Haziran 2016 tarihinde yayımlandı. İlan " 2016-2017 Güz Dönemi Lisansüstü Öğrenci Alımları " başlığı ile paylaşıldı. İlana başvurular ise 23 Haziran 2016 tarihinde sona erecektir.

 Memurlar.net ilan detayları ise şöyle;

2016-2017 Güz Dönemi Lisansüstü Öğrenci Alımları

Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda belirtilen kontenjanlar dahilinde Anabilim Dallarına 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Tezli Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. Öğrenci kontenjanları aşağıdaki listede verilmiştir.

Yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları ve protokol imzalanmış kurum kontenjanlarına müracaat eden adayların müracaatları elektronik olarak alınmamaktadır. Bu adayların Enstitü Müdürlüklerine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir" deniyordu.

adminadmin