Genel
Giriş Tarihi : 29-12-2017 09:33   Güncelleme : 29-12-2017 09:33

Gazi üniversitesi’nde neler oluyor?

Gazi Üniversitesi cemaat davasına bakan Anayasal suçlarla mücadele savcılığının, her tutuklu ve şartlı tahliyeli dosyaları ve iddianameyi farklı ağır ceza mahkemelerine göndermesi ihtimali Gazi Üniversitesi’ni karıştırdı.

Gazi üniversitesi’nde neler oluyor?

Eksik iddianame ile yanlış bir yöntemle hazırlanan çok sayıda parçacı iddianame ile mahkeme safhasında sağlıklı bir yargılamanın yapılamayacağı ve vakit kaybına neden olacağından endişe eden Gazi Üniversitesi mağdurları konunun bir an önce sağlıklı yargılanma safhasına oturtulmasını istiyor.

2013 yılından bu yana 4 senelik bir dosya haline gelen Gazi iddianamesi şimdiye kadar 4 savcı değiştirdi.

Konunun basına yansımaması ve YÖĶ operasyonu yapılmadan iddianamenin hazırlanmasını manidar bulan müşteki hocalar, konuyu Hakimler savcılar kuruluna şikayet edeceklerini, belirterek, 1.5 senedir yargı yolu ile kendilerine bir bildirimde bulunulmamasını ise, "cemaatle mücadelenin kimlere emanet edildiği ortadadır" diyerek tepki gösterdiler.

"Bu dava tek bir dava olarak bir mahkemede, 15 Temmuz öncesi ve sonrasını kapsayacak şekilde açılmalıydı. Birçok kripto personelin halen daha üniversite içinde konumlarını koruduklarını söylediler."

adminadmin