Analiz
Giriş Tarihi : 18-06-2018 10:56   Güncelleme : 18-06-2018 10:56

Gel Bakalım Buraya Muharrem Vakası 1

Gel Bakalım Buraya Muharrem Vakası 1

Malumunuz geçtiğimiz ay sosyal medyada da fenomen olan “gel bağalım Muharrem” diye bir olay yaşadık.

Şimdi biz de K.K gibi “Gel bağalım muarem;” diye çağıralım ve kafamıza takılan bazı soruları soralım kendisine…

Geçtiğimiz ay yaptığın bir mitinginde “inşaat yapmak kolay gönül yapmak zor” gibi boyundan büyük bir laf etmişsin, şimdi sana soruyoruz muarem, “sen Fizik öğretmeniydin” değil mi? “Hiç hayatında Köprü yaptın mı?” “Veya partin CHP bu ülkeye 1. Köprü gibi, 2. Köprü gibi, 3. Köprü gibi bir köprü yapmış mı muarem?” Yav Muarem, bu köprüleri devlet büyüklerimiz size rağmen yaptı, bilmiyorsan hatırlatayım yani.

“Gündemden düştü tamam” dedim, yok arkadaş adam her gün bir çam deviriyor maşallah. Geçenlerde bizim “muarem” Amasya’da “banka hesabı açtım ataşlayın bakalım, hadi herkes 5-10 yatırsın” gibi bir laf daha etmiş.

Adam (?) daha cumhurbaşkanı seçilmemiş, seçilme ihtimali bile yokken halka lakayt bir tavırla “ataşlayın bakalım” diyerek hitap ediyor.

Allah muhafaza cumhurbaşkanı seçilse kim bilir halka ne diyecek? “Sökülün lan paraları” mı der acaba?

Bir zamanlar meclis kürsüsünden giydirip durduğun çakma Gandi’ye ne demiştin hatırladın mı?

“Seni altı kez yenmiş, genel seçimde yenmiş, yerel seçimde yenmiş, referandumda yenmiş, yenmiş de yenmiş, yenmiş de yenmiş… CHP’nin genel başkanı doğal Cumhurbaşkanı adayıdır, kaçamaz…”

CHP genel müdürünün durumu malum peki senin durumun ne Muarem?

“Olağan kongrede yenilmişsin, Olağanüstü kongrede yenilmişsin, her girdiğin seçimde yenilmişsin, her karşısına çıktığında yenilmişsin, yenilmişsin de yenilmişsin yenilmişsin de yenilmişsin…”

Üyesi olduğun partin sana güvenip de partiyi teslim etmemiş, sonra da partide adam kalmayınca da seni Cumhurbaşkanı adayı yapmışlar.

Muarem, anlaşılan şişede durduğu gibi durmuyor değil mi?

Muarem, şu geçtiğimiz yıl ramazanda içki içerken objektiflere yakalandığın poz için de “yok o enerji içeceğiydi, içki değildi” demişsin, ah Muarem ah, niye böyle konuşup da bizi sıkıntıya sokuyon Muarem?

Senin bu yaptığına “şecaat arz ederken merdi Kıpti sirkatin söyler” derler Muarem.

Oruçlu oruçlu (?) daha iftar ezanı bile okunmadan (!) niye içiyorsun enerji içeceğini Muarem? He Muarem? Şu mübarek günlerde niye bizi geriyon Muarem? He?

Bizim Muarem doğma büyüme Yalova Elmalık köylüdür. Bir insanı en iyi kendi köyünün insanları tanır. Bu köyde her seçimde ortalama Ak partiye %68 oy çıkmaktadır. Daha kendi köyünün insanlarının oy vermediği bir adama, bizim oy vermemiz mi bekleniyor? He?

Bitmedi daha ey Muarem;

Sen Cumhurbaşkanı adayı ilan edilince gidip Hacı bayram-ı Veli Camiinde Cuma namazı kılmıştın değil mi? Bak ben ne buldum;

06.12.2005 tarih, 9382 sayılı soru önergen elime geçti muarem gel bağalım, ne bu şimdi?

Dur ben hatırlatayım sana muarem; Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni öğrencilerini camiye götürmüş. Sen de kalkıp bunu yukarıdaki tarih ve sayıyla dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e soru önergesi olarak vermişsin.

Bu ne şimdi muarem? He? Ne ayaksın sen Muarem? Ah Muarem ah… Niye böyle yapıp da bizi uğraştırıyon Muarem? He?

Kazara bizim muarem cumhurbaşkanı seçilse (Allah muhafaza) ve CHP başa gelse (Allah muhafaza) ne olur hiç düşündünüz mü?

Bunlar daha muhalefetteyken bile milyonluk telefon faturasını bizlere ödettirdiler. Bir de iktidar olsalar Allah muhafaza 70 yıldır iktidar olamamanın tüm faturasını bize ödettirirler…

Muarem, şapka takarak halkçı pozları vermiş, ama bilmiyor ki şapka takmakla halkçı olunmadığını! Şapkanın içini dolduracak kafa lazım kafa möerrrem. Aksi halde o taktığın şapka var ya, sadece kafana güneş geçmesini engeller Möeeerrrem…

Gerçi güneş geçmemiş halin buysa bir de güneş geçmiş halini düşünemiyorum bile…

Bir de geçen gün çıkıp bir TV kanalında "beni Amerikalılar aradı" demiş, Muaremi Kılıçdaroğlu işletmiş olmasın sakın!

Mesela;

“-Aloo ben Amerikalı

-Ben de Muarem buyurun

-Hiiiç Gülen denilen teröristi bizden usulüne göre istemediler de onu diyecektim…” Diyerek K.K. seni trollemiş olmasın sakın Muarem?

Muharrem İnce yıllardır Milletvekili değil mi? Pekâlâ mal varlığını okuyanınız var mı? 2 Tane BMW, bir tane de MERCEDES almış. Mal varlığının içerisinde bir tane bile Bisikleti yok. Mitingdeki Bisiklet kiralık mı senin mi açıkla bakalım Muarem?

Sonra çıkmış mitingde Bisiklet şov yapıp, Cumhurbaşkanı olursam “koruma ordularıyla değil Bisikletle Çankaya Köşküne gidip geleceğim” demiş bizim Muarem!

Galiba Hollanda Başbakanına özendi kendisi! Ulaşımın motorlu taşıtlardan çok Bisikletle sağlandığı Hollanda'da Başbakan Mark Rutte'ye özenmiş ama bilmiyor ki bizim ülkemizde ulaşım motorlu taşıtlarla sağlanıyor, Bisikletle değil. Ah muarem ah yine bizi güldürmeyi başardın helal olsun sana...

Adam kaç yıldır Milletvekili, bir kere bile Milletvekilliği yaptığı meclisin kapısından Bisikletle giriş yapmamış, şimdi Cumhurbaşkanı olursa Bisikletle gidip gelecekmiş. Yapma bize bu esprileri Muarem, artık gülecek takatimiz kalmadı…

Muarem bir de boyundan büyük bir laf etmiş, “koruma ordusu olmadan gezecem” demiş ama mal beyanında 3 tane beylik tabancasının olduğunu beyan etmiş.

Kendisine “niye?” diye sorulunca da “ben köyde yaşıyorum kendimi korumam lazım” diye cevap vermiş. Kimden korkuyorsun Muarem? Ayıların saldırısından mı korkuyorsun muarem?

Daha kendi köyünde kendisini güvende hissedemeyen Möeerrem nasıl olur da kendi ülkesinde terörle mücadele edildiği bu ortamda güvende hissedip (?) korumasız gezecek, merak ettim doğrusu…

Kaldığımız yerden devam edeceğiz…

Kuşçubaşı EŞREF – bihavadis.com

adminadmin