Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-06-2017 11:09   Güncelleme : 10-06-2017 11:09

Geleceği Yazan Kadınlar Projesi Samsun’da Başladı

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliği ile Türkiye genelinde 15 ilde düzenlenen “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi” Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun organizasyonuyla Samsun’da başladı.

Geleceği Yazan Kadınlar Projesi Samsun’da Başladı

TOBB ve Turkcell tarafından, hayallerini gerçekleştirmek isteyen kadın girişimcilere yönelik hayata geçirilen, "Geleceği Yazan Kadınlar" projesini Samsun’da da uygulanmaya başladı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda (STSO) düzenlenen eğitimin açılışında konuşan TOBB Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanvekili Mihriban Akyüz, dijital dönüşümün hızla gerçekleştiği dünyada oldukça anlamlı bir projenin paydaşı olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Akyüz, başarı diledi

TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu olarak hedeflerinin, kadınlara girişimci olma motivasyonu vererek ekonomik hayata katılımlarını sağlamak, farkındalık yaratmak ve konuda bilinç oluşturmak olduğunu belirten Akyüz, “Bu bağlamda kurulduğumuz günden bugüne geçen on yıllık zaman zarfında başarılı kadın girişimcilerimize de, ekonomik hayata katılım aşamasında olan üniversite öğrencilerimize de ve hatta ilkokul döneminde olan çocuklarımıza da ulaşarak pek çok başarılı çalışma gerçekleştirdik.  Bugün ise Turkcell işbirliğiyle çok farklı bir projeye başlıyoruz. Dört hafta sürecek program boyunca yazılım konusunda çok önemli bir eğitim alacak ve bu eğitimle hayalinizi projeye, projenizi girişimciliğe çevirebileceksiniz. Fikirlerinizin ticarileşme imkanına sahip olduğu bu proje vesilesiyle şehrimizi İstanbul’daki finalde temsil edeceksiniz. Güzel sonuçlar elde etmek ve bu gururu beraber yaşamak temennisiyle, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Kazanan proje ticarileşme aşamasında desteklenecek

Ardından ise, eğitime katılmaya hak kazanan kadınlara eğitim verilmeye başlandı. Proje kapsamında dört hafta sürecek eğitimlerde kursiyerlere hafta sonu yüz yüze, hafta içi ise online olmak üzere eğitimler verilecek. Eğitim sonunda kursiyerler gurup veya bireysel olarak projelerini geliştirecekler. Daha sonra ise, söz konusu projeler değerlendirilerek il birincileri belirlenecek, akabinde 15 ilin birincilerinin katılımıyla İstanbul’da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Evrim Aras'ın jüri üyesi olduğu programla final düzenlenecek. Kazanan proje ticarileşme aşamasında desteklenecek. Bunun yanı sıra büyük finalde kazananlar Silikon Vadisi'ne ziyaret hakkı kazanacak. Ayrıca, kendi illerinde de teknoparklarda, eğer katılımcı öğrenciyse staj hakkı, değilse istihdam ya da kuluçka merkezinden faydalanma hakkı elde edecek.

adminadmin