Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-12-2016 11:54   Güncelleme : 01-12-2016 12:17

Geleneksel Oyunlar Terme’de Yaşatılacak

SAMSUN'un Terme Belediyesi, parklar ve okul bahçelerine çizdiği oyun çizgileriyle geleneksel çocuk oyunlarını, çocuklarla buluşturuyor.

Geleneksel Oyunlar Terme’de Yaşatılacak

Samsun Haber - Terme Belediyesi, geleneksel oyunlarının yaşatılabilmesi için bir proje hazırladı. Proje kapsamında parklar ve okul bahçelerine renkli oyun alanları yapılarak çocukların eğlenceli ve sosyal bir şekilde vakit geçirmeleri sağlanıyor. Çocukların oyun dünyalarını geliştirmek, geleneksel oyunlarla buluşmalarını sağlamak amacıyla "Sek sek", "Mendil kapmaca", gibi oyun alanları, parklar ve okul bahçelerine çiziliyor. "Geleneksel Oyun Alanları" sayesinde bu oyunların gelecek kuşaklara taşınmasına da yardımcı olunması planlanırken, çocuklar anne ve babalarının oyun dünyasını da tanıma fırsatı buluyor.

ÇOCUKLARIN OYUN DÜNYALARI ZENGİNLEŞECEK

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Çocuklarımızın oyun dünyalarını zenginleştirmek ve sosyalleşmelerini sağlamak maksadıyla parklarımıza ve okullarımızda oyun alanları oluşturuyoruz. Projemize Elmalık mahallemizde başladık. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde şehir genelindeki tüm parklar ve okullarda yaygınlaştıracağız" dedi.

Terme'nin bir çok semtinde park yapımı ve revizyon çalışmalarının sürdüğünü belirten Kul, parkların halkın ihtiyacına göre tasarlandığını belirterek şöyle konuştu:

"Halkımızın sosyal aktivitelerden faydalanması ve hoş vakit geçirmesi için Terme'ye kazandırdığımız parkların yanı sıra eskimiş parkları da revize ediyoruz. Amacımız Terme'ye ve çocuklarımıza en iyi hizmeti sunmak. İmkanlarımız ölçüsünde mahalle ve sokaklarımızda değerlendirilebilecek her yeri çocuklarımız için oyun parkı, yetişkinlerimiz içinde hoş vakit geçirerek sosyal yaşamlarını sürdürebilecekleri yerler haline getireceğiz."

 

 

 

adminadmin