Genel
Giriş Tarihi : 02-03-2017 10:53   Güncelleme : 02-03-2017 10:53

Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan Tekzip Ve Cevap Metni

Gençlik ve Spor Bakanlığı akasyamhaber’de yayınlanan ‘BAKAN KILIÇ’TAN ZAMANLAMA HATASI’ başlıklı haberimize tekzip ve cevap metni gönderdi.

Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan Tekzip Ve Cevap Metni

Metinde sitemizde yayınlanan söz konusu haberin tümüyle gerçek dışı ve kamuoyunu yanlış bir algıya sevk etmeye yönelik olduğu iddia edilerek şöyle denildi;

Basın meslek etiğinin olmazsa olmaz unsuru olan ‘kaynağından teyit’ prensibi uygulanmadan hazırlanan ve servis edilen söz konusu haberle Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın aleyhinde olumsuz bir algı oluşturulmak istendiği açıkça görülmektedir.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın haberde ismi geçen gazete ile röportajı 23 Şubat 2017 Perşembe günü gerçekleşmiş olup, birinci bölümü 24 Şubat 2017 Cuma günü gazetenin Ankara ekinde yayınlanmıştır. Adı geçen gazetenin “Karargah Rahatsız” başlıklı haberi ise 25 Şubat 2017 Cumartesi günü yayınlanmış olup, söz konusu haberin kamuoyunda tartışma yaratmasının ardından Bakan Çağatay Kılıç’ın gazeteye üç gün önce yaptığı ziyaret, 26 Şubat 2017 Pazar günü haberleştirilmiştir. Bu sayede Bakan Çağatay Kılıç’ın söz konusu gazeteye destek verdiği algısı kamuoyunda yaratılmak istenmiştir. “akasyam.com” adlı internet sitesi ise bu algıya ortak olmuş ve konunun ayrıntıları kendileriyle paylaşılmasına rağmen içerisinde maddi hata bulunan haber web sitesinde tutulmaya devam edilmiştir.

Kişilik haklarına açıkça saldırı niteliği taşıyan, mesnetsiz, gerçek dışı, maksatlı ve kamuoyunu yanlış bir algıya sevkeden mezkur habere ilişkin iş bu düzeltme ve cevap yazımızın diğer her türlü hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla, www.akasyam.com adlı internet sitesinde yayınlanmasını ve 5651 sayılı kanunun 9. maddesi uyarınca “http://www.akasyam.com/bakan-kilictan-zamanlama-hatasi-150533/” URL adresindeki içeriğin yayından kaldırılmasını rica ederiz.

adminadmin