Güncel
Giriş Tarihi : 20-05-2014 09:55   Güncelleme : 20-05-2014 09:55

GENÇLİK VE KÜLTÜREL MİRASIMIZ" KONULU ULUSLARARASI KONGRE SONA ERDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) "Gençlik Haftası" münasebetiyle birlikte düzenledikleri "Gençlik ve Kültürel Mirasımız" konulu uluslararası kongre sona erdi.

GENÇLİK VE KÜLTÜREL MİRASIMIZ
OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongre üç gün sürdü. Yaklaşık 200 bilim adamının bildiri sunduğu kongreye yaklaşık 25 yabancı bilim adamı katıldı. Kongrenin ilk 2 gününde sunumlar gerçekleştirilirken, 3. gününde sosyal program olarak Samsun tanıtım gezisi düzenlendi.

Kongrede "Gençlik ve Kültür Eğitimi" konusunda 11, "Gençlik ve Maneviyat, Gençlik ve Medya, Gençlik ve Siyaset" konularında 4'er "Gençlik ve Modernite" konusunda 3'er, "Gençlik ve Sosyal Hayat" konusunda 5'er, ayrıca açılış ve kapanış oturumları da olmak üzere toplam 33 oturum düzenlendi. Bu oturumlardan 4 tanesi İngilizce olarak gerçekleştirildi.

Kongreye başta Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, bazı ilçe belediye başkanları olmak üzere GSB Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan, MEB Talim Terbiye ve Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip, GSB Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dulkadiroğlu, GSB Kültür Daire Başkanı Feride Bitirim, İl Müdürleri ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenciler katıldı.

Kongre düzenleme kurulu başkanı ve OMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman, kongre ile ilgili olarak verdiği bilgide, "Bu kongrenin, Gençlik Haftası'nda, Samsun'da ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde düzenlenmesi kongreyi daha da anlamlı kılmıştır. Bu kongrenin düzenlenmesindeki esas maksat gençlik araştırmalarına yer vermek, gençliğin sorunlarına değinmek ve bu konularda çözüm önerileri sunmak suretiyle milli bir politika oluşturulmasına katkı sağlamaktadır. Kongremize yurt içinden ve yurt dışından çok değerli ve alanlarında önemli bilim insanları katılmış ve bildiri sunmuşlardır. Bu bildiriler, ileride uygulanabilecek devlet ya da hükümet politikaları için birer referans kaynak olabilecek niteliktedir. Bildiriler en kısa sürede kitap olarak da basılacak ve uzmanların istifadesine sunulacaktır" dedi.

Kongrenin son gününde Samsun dışından kongreye katılan konuklara Bandırma Vapuru, Tütün İskelesi, Kent Müzesi, Çakırlar Orman Korusu ve Bafra Kuş Cenneti gezdirildi.
adminadmin