Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 23-01-2017 09:57   Güncelleme : 23-01-2017 09:57

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Osman Genç’ten rol çalıyor!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunspor’un 1989 yılında yaşadığı trafik kazasında ölenlerin futbolcu ve teknik ekip anısına bir anıt projesi hayata geçireceklerini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Osman Genç’ten rol çalıyor!

Genç bununla da yetinmeyip birçok kapsamlı bir Samsunspor kitabı hazırlıklarına başladıklarını kaydetti.

Genç bununla da yetinmeyip Samsunspor’un kaza yaptığı Havza’nın girişinde, anıt projesinin yer alacağı alana gazetecileri götürdü.

Kaza alanında yapılacak anıt için gerekli incelemeleri basın mensuplarıyla ve 88-89 dönemindeki futbolcular ve taraftarlarla ile birlikte yaptı.

O gün yani Osman Genç’in gazetecileri kaza alanına, anıt projesinin yerini incelemek üzere götürdüğü gün Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sadece Haber Gazetesi’nde yer bulan bir açıklama yaparak adeta Osman Genç’in bu projesini ofsayta düşürecek bir açıklama yaptı.

Osman Genç, “Anıtın yapılması konusunda 2 Ocak'ta Canik Belediyesi meclisimizde yetki iznini aldık. İnşallah yarın karayolları ile görüşerek kaza alanı ilgili görüşmeler yapacağız. Yasal prosedürlerin ardından en kısa zamanda istişarelerin sonucunda en beğenilen anıtı yapacağız” dedi.

Dedi demesine ama Bakan Kılıç ise o gazeteye bakın ne dedi;

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın aylar öncesinde çalışmalarına başladığı 20 Ocak 1989 Futbol Şehitleri Anıtı projesi tamamlandı.

O kara günü unutmayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsunspor Şehitleri için kazanın meydana geldiği Havza çıkışında anıt yapılmasına karar verdi. Projelendirme işleminin aylar öncesinden başladığı anıt için, en kısa zamanda inşaat çalışmalarının startının verileceği öğrenildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla başlayan projenin detaylarını da Bakan Kılıç'ın bizzat kendisinin açıklayacağı belirtildi.

Bakana Bir tavsiyem var;

Madem Samsun’a bunca aradan sonra iki tane anıt yapılacak. Anıt projesini Selçuklu Devletinin simgesi olan çift başlı kartal şeklinde yapın da iki başlı görüntüyü belki böylelikle bir şekilde kapatmış, açıklanabilir hale getirmiş olursunuz!

Bu kadar yıldır akla gelmeyen bu proje için neden Osman Genç’in hemen ardından açıklama yapıldığını ifade edebilmek için anıtın kaidesine bir de temsili yangından mal kaçırma figürü koyarsınız olur biter.

 
adminadmin