Genel
Giriş Tarihi : 14-07-2016 12:41   Güncelleme : 14-07-2016 12:41

Gençlik Ve Spor Bakanlığı'ndan Bir Tarih Ve Kültür Gezisi

Genç Kâşifler Otobüsü Yola Çıkıyor Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlerle ilgili yeni bir projeye daha imza atıyor. ‘Genç Kaşifler Otobüs Projesi’ adı verilen yeni proje ile gençler, Osmanlı coğrafyası içerisinde yer alan ülke ve şehirlerde misafir edilecek.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı'ndan Bir Tarih Ve Kültür Gezisi

Osmanlı İmparatorluğu coğrafyası içerisinde yer alan ülkeler ile akraba topluluklarının bulunduğu ülkelerin tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini görmeyi, tarih bilincini arttırmayı ve program sırasında gençlerin birbirlerini tanıyıp kaynaşmasını amaçlayan Genç Kaşifler Otobüs Projesi iki ayrı program ve altı kafileden oluşacak.

Projenin birinci programında 120 kadın, 120 erkek olmak üzere toplam 240 kişi İstanbul, Edirne, Sırbistan, Bosna Hersek ve Makedonya'yı ziyaret edecekler.

Projenin ikinci programında ise 240 kadın, 240 erkek olmak üzere toplam 480 kişi İstanbul, Edirne, Makedonya, Kosova ve Yunanistan'ı ziyaret edecekler.

Yolculuk boyunca tarihçiler ve yerel rehberler tarafından gençlere Osmanlı Coğrafyasında yer alan  ülkeler ve ziyaret edilecek yerler hakkında bilgilerin de verileceği  proje  8'er günlük geziler kapsamında 01 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında 6 kafile halinde gerçekleştirilecek.

Geziye katılacak gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği etkinlik ve projelere iştirak eden, gençlik kamplarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren, "Nusrat"  oyununu tamamlayan   ve Gençlik Merkezi üyesi olan gençler arasından  seçildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN