Siyaset
Giriş Tarihi : 30-04-2015 18:30   Güncelleme : 30-04-2015 18:30

Genel seçime doğru

GÜMÜŞHANE (AA) - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ülkeyi daha iyi yönetmek için yola çıktıklarını belirterek, iktidar olmayı hedeflediklerini söyledi

Genel seçime doğru

GÜMÜŞHANE (AA) - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ülkeyi daha iyi yönetmek için yola çıktıklarını belirterek, iktidar olmayı hedeflediklerini söyledi.

Hamzaçebi, şehir merkezindeki bir düğün salonunda partisince düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 92 yıllık Cumhuriyet tarihinin 13 yılının AK Parti hükümetleriyle geçtiğini anlattı.

İnsanların 13 yıl önceye kıyasla geleceğe yönelik umutları olmadığını savunan Hamzaçebi, "Emekli, çalışan herkesin geleceğe yönelik endişe içinde olduğunu görüyoruz. Bütün bunlar bu toplumda yaşanıyor ise 'ekonomide istikrar var, toplumda huzur var' demek mümkün değildir. Bütün bu endişelerin yaşandığı toplumda, ülkenin iyi yönetildiğini söylemek mümkün değildir" diye konuştu.

Hamzaçebi, CHP'nin ülkenin ve vatandaşın sorunlarını bildiğini anlatarak, 2015 seçimlerine 13 yıllık AK Parti iktidarını eleştirerek girmediklerini vurguladı.

Ana muhalefet partisinin varlık nedeninin "ülkenin iyi yönetilmediği iddiası" olduğunu dile getiren Hamzaçebi, "Ülke iyi yönetilmiyor ki biz varız. Biz sadece eleştiri ile seçime gitmiyoruz, vatandaşımıza program öneriyoruz" dedi.

Sorunların ve endişelerin hepsinin çözümünün CHP seçim bildirgesinde yer aldığına işaret eden Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Biz bunları açıkladığımızda Maliye Bakanı, 'bunları yapmak için 149 milyar lira kaynak gerekir. Biz de bu para olsaydı, bunları biz yapardık' dedi. Öte yandan Başbakan bir başka şey söyledi. 'Biz hazineyi ağzına kadar doldurduk, CHP gelecek bu paraları harcayacak' dedi. Bir kere karar versinler hazine dolu mu, boş mu? Maliye Bakanı diyor ki 'Hazine boş', Başbakan diyor ki 'Hazine ağzına kadar dolu' Bunların birinin dediğinden öbürünün haberi yok."

Hamzaçebi, emekliye yılda iki maaş ikramiye vereceklerini, emekli olan ancak çalışmaya devam edenlerin maaşından yapılan yüzde 15'lik kesintiyi kaldıracaklarını belirterek, "İktidar olduğumuzda, 'bir dakika, bütçede para var mı yok mu buna bir bakalım' demeyeceğiz. 'AK Parti bu ülkeyi kötü yönetti' cümleleriyle vatandaşa gerekçe üretmeyeceğiz. Hemen Ramazan Bayramı'nda emekli vatandaşlarımıza ilk ikramiyesini vereceğiz. Türkiye, büyük ve güçlü ülkedir. Türkiye, emeklisine iki maaş verecek güce sahiptir. Bu gücü CHP iktidarında biz kullanacağız" ifadelerini kullandı.

- "CHP iktidar yarışında başarılı olacaktır"

KPSS'nin herkesin yarışması ve başarılı kişinin devlet memuru olması amacını taşıdığını anlatan Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"KPSS'yi kaldırmayı düşünüyorlar. Kendi yakınlarını sınavsız memuriyetlere soktular bunları biliyorsunuz. Şimdi KPSS'yi kaldıracaklar yerine herhalde AKPS getirecekler. O sınavı da AK Parti binalarında yapacaklar. KPSS'yi kaldırmayı düşünenleri millet 7 Haziran'da sınava çekecek, o sınavı geçemeyecekler." 

Hamzaçebi, iktidar olmak için yola çıktıklarına vurgu yaparak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkeyi daha iyi yönetmek için yola çıktık. Hedefimiz iktidardır. CHP, iktidar yarışında başarılı olacaktır, buna inanıyorum. Bugüne kadar her seçim ve referandum akşamında balkonlarda bir kadroyu gördünüz. Birileri balkonlara çıktı, zafer kazanmış komutan edasıyla orada konuşmalar yaptı. Balkonda kucaklaşma konuşmaları yapanlar, barış mesajları verenler, balkondan indiği andan itibaren milleti kutuplaştırma siyasetini yürütmeye başladılar. İnanıyorum ki 7 Haziran akşamı onlar bir daha çıkacak balkon bulamayacaktır. O balkonda CHP olacaktır, Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır."

Hamzaçebi, beraberindeki CHP Gümüşhane Milletvekili adayları Mustafa Gültekin, Eda Çubukçu ve İl Başkanı Atilla Sait Özdamar ile esnaf ziyaretinde bulundu.

 
adminadmin