Güncel
Giriş Tarihi : 05-05-2015 22:00   Güncelleme : 05-05-2015 22:00

Genel seçime doğru

TRABZON (AA) - MHP Trabzon milletvekili adayı Yavuz Aydın, 7 Haziran genel seçimlerine ilişkin ziyaretlerini sürdürüyor

Genel seçime doğru

TRABZON (AA) - MHP Trabzon milletvekili adayı Yavuz Aydın, 7 Haziran genel seçimlerine ilişkin ziyaretlerini sürdürüyor.

Aydın, seçim çalışmaları kapsamında Akçaabat ilçesinde pazarı gezerek esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti.

Aydın, MHP iktidarında emekli ve asgari ücretlilerin yaşam standardının yükseltileceğini belirterek, "Seçim beyannamemizde taahhüt edildiği gibi emeklilerimize yılda 2 kez ikramiye verilecek, asgari ücretlimiz de çalışmaya bin 400 liradan başlayacak. Bu, asgari ücretlimizin pazara daha bir gönül rahatlığıyla gidebilmesi, karnını doyurması demektir" dedi.

AK Parti iktidarında toplumun katmanları arasındaki gelir farkının zengini daha zengin yapmak şekliyle üst gelir seviyesinin lehine değiştiğini iddia eden Aydın, "AKP öncesinde bozuk denilen dengesizlikte bile milli gelirin yüzde 39'unu toplumun yüzde 1'i alıyordu. Aynı yüzde bir, bugün milli gelirin yüzde 54'ünü alıyor. Bunu anlamak ve anlatmak mümkün değildir. Devletin görevi vatandaşları arasındaki gelir uçurumu ortadan kaldıracak politikaları tesis etmektir ancak AKP bunun tam tersini yapmış, başta yandaş ve yoldaşları olmak üzere zengini daha zengin hale getirmiştir" ifadesine yer verdi.

Aydın, MHP'nin ekonomik ve sosyal politikalarını önce tüketim değil üretim ilkesi üzerine inşa edeceğini kaydederek, "Emekli Temel amcam, asgari ücretli Fadime yengemin herkes gibi insanca yaşama hakkı vardır. Bunun tesis edilmesi gerekir. Bunlar için kaynağı da sorun etmemek gerekiyor" diye konuştu.

adminadmin