Güncel
Giriş Tarihi : 13-05-2015 17:30   Güncelleme : 13-05-2015 17:30

Genel seçime doğru

TRABZON (AA) - MHP Trabzon Milletvekili adayı Yavuz Aydın, "Sis Dağı'ndan Zigana'ya, Hıdırnebi'den Sultan Murat'a, Kayabaşı'ndan Uzungöl'e, Taşköprü'den Acısu'ya kadar her yer iyi plan ve projelerle turistik tesislerle donatılmalı" dedi

Genel seçime doğru

TRABZON (AA) - MHP Trabzon Milletvekili adayı Yavuz Aydın, "Sis Dağı'ndan Zigana'ya, Hıdırnebi'den Sultan Murat'a, Kayabaşı'ndan Uzungöl'e, Taşköprü'den Acısu'ya kadar her yer iyi plan ve projelerle turistik tesislerle donatılmalı" dedi.

Aydın, yaptığı açıklamada, geleceğin turizm alanları olarak gösterilen Doğu Karadeniz'in merkezi konumunda bulunan Trabzon'da dağ ve yaylaların pazarlama noktasında eksikleri bulunduğunu öne sürdü.

Bölgede birçok alanın koruma altına alınarak turizm alanı ilan edilmesine karşı yıllardan beri hatırı sayılır müteşebbislerce tercih edilmediğini savunan Aydın, "Yöreye doğal güzellikleri bozmadan ve geleneksel yapıya uygun çok yönlü sosyal tesisleri de bulunan yüksek kapasiteli konaklama tesisleri inşa etmek zorundayız. Bunun için devlet olarak teşvik uygularken özellikle yöremizden çıkan turizmcileri de buralara yatırım yapmak için çaba sarf etmeliyiz" diye konuştu.

Dağ ve yayla turizminin kısa süreli, günübirlik turlara teslim edilemeyecek kadar önemli bir gelir ve istihdam kaynağı olduğunu kaydeden Aydın, şunları söyledi:

"Trabzon'un güneyi boydan boya turizme elverişli alanlarla dolu. Sis Dağı'ndan Zigana'ya, Hıdırnebi'den Sultan Murat'a, Kayabaşı'ndan Uzungöl'e, Taşköprü'den Acısu'ya kadar her yer iyi plan ve projelerle turistik tesislerle donatılmalı. Bunun için devletin yapacakları var, bizim özel ilişkilerimizle yapacaklarımız var, bizzat kendinizin yapacakları var. Buralara gelen insanları sosyal tesislerle süreli olarak tutarsak, işte o zaman gerçek turizm işletmesine kavuşmuş oluruz. Bu işletmeler kurulduğu zaman çevrelerinde, yol güzergahlarında yöremiz insanı küçük işletmeler, dinlenme yerleri, alışveriş merkezleri kuracaktır. Bu da istihdam demek, köyden kente göç etmemek demektir. Köylerdeki okulların kapanmaması demektir. Bunu yapmak zorundayız. Biz MHP olarak görevi üstlendiğimizde bölge için yapacaklarımızın başında bunlar gelecektir."

adminadmin