Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 04-07-2014 09:57   Güncelleme : 04-07-2014 09:57

GERÇEKÇİ PLAN, YAKIN HEDEF

Canik Belediyesi, ilçenin 5 yıllık Stratejik Planını hazırlıyor. 2014-2019 yıllarını kapsayan plan için hazırlıklar başlarken, Başkan Osman Genç, "Şehirlerin 100 yıllık planları olmalı. Sorumluluğumuz büyük. Karadeniz'de öncü belediyeyiz" dedi.

GERÇEKÇİ PLAN, YAKIN HEDEF
Canik Belediyesi tarafından 2014-2019 Stratejik Planı için Meclis Salonu'nda hazırlık toplantısı yapıldı. Başkan Osman Genç, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri'nin katıldığı toplantıda Canik Belediyesi'nin vizyonu üzerinde durulurken, hazırlanacak 5 yıllık Stratejik Plan için ön çalışma yapıldı. Canik Belediyesi'nin ilçedeki herkesle işbirliği içerisinde çalışmalarını yürüten bir kurum haline dönüştüğünü belirten Başkan Genç, "Aslında şehirlerin 100 yıllık planları olmalı. Sorumluluğumuz büyük. Hazırlayacağımız stratejik plan Canik'in gerçek fotoğrafı olacaktır" dedi.

'BİZ HEP BİRLİKTE CANİK'İZ'

Canik'te yaşayan herkesin ilçenin geleceğini inşaa etmede sorumlu olduğunu ifade eden Genç, "Biz verdiğimiz sözün gereği olarak, ilçemizin önümüzdeki 5 yılını biçimlendirecek olan stratejik planımızı, Canik Belediyemizin birimlerinin yanı sıra Kaymakamlıktan kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza kadar, Canik'te yetki ve söz sahibi herkesin katılımıyla hazırlamayı hedefliyoruz. Biz hep birlikte Canik'iz. Stratejik planda yer alacak hususlar, elbette asıl olarak Canik Belediyesi'nin sorumluluğunda olacak ama bunları hep birlikte hayata geçirecek ve geliştireceğiz" dedi.

'GERÇEKÇİ PLAN, YAKIN HEDEF'

Stratejik plan ne kadar iyi ve gerçekçi olursa hedeflere o kadar yakın olacağı bilinciyle hareket ettiklerini belirten Genç, "Strateji basit anlamı ile hedefe giden yolu belirlemektir. Eğer hedefe giden yolu düzgün belirlerseniz, sağlıklı, gerçekçi belirlerseniz o hedefe ulaşmakta zorluk çekmezsiniz. Yerel yönetimler olarak belirlenen hedeflere ulaşamamamız gibi bir durum söz konusu değildir. Biz diğer kurumlara benzemiyoruz, biz belediyeyiz. Bizler normal mesai anlayışıyla hareket edemeyiz. Vatandaşın doğumundan ölümüne, hatta öldükten sonra dahi hizmetinde olan bir kurumuz. Buna göre vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için çalışacağız" diye konuştu.

'KARADENİZ'DE ÖNCÜ BELEDİYEYİZ'

Bir şehrin en önemli ihtiyacının vizyon olduğunu dile getiren Genç, şunları söyledi: "Canik Belediyesi olarak yaptığımız yatırımlarla Karadeniz'de öncü belediyeyiz. Diğer belediyelere örnek teşkil edecek bir stratejik plan ortaya koyacağımıza inanıyorum. Halkla bütünleşmiş, özel sektör mantığı olan bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Sorumluluğumuzun farkındayız. Hazırlanacak stratejik planın ilçemize ve şehrimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." Kamu kurum ve kuruluşlarının yanısıra sivil toplum kuruluşlarıyla paydaş toplantılarının da yapılacağı Stratejik Plan hazırlıklarının Eylül ayında tamamlanması planlanıyor.
 
adminadmin