Gündem
Giriş Tarihi : 20-11-2013 21:28   Güncelleme : 20-11-2013 21:28

GEZİ OLAYLARINA DESTEK VEREN KESK SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’DE YETKİLİ SENDİKA!

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN BAŞBAKAN’A İHANET! Son üç dönemdir AK Parti’den Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yusuf Ziya Yılmaz’ın Gezi Olaylarının destekçisi, tetikçisi ve uygulayıcısı olan KESK’ın hala Büyükşehir Belediyesinde yetkili sendika olmasına göz yumması inanılır gibi değil..

GEZİ OLAYLARINA DESTEK VEREN KESK SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’DE YETKİLİ SENDİKA!
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Hakkında AK Parti Genel Merkezi’ne dosyalar dolusu belgelerin gittiği iddialarının yer aldığı haberlerimizin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Kamu Emekçileri Sendikası – KESK’in yetkili sendika olduğu netlik kazandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile SASKİ’de üye sayısı KESK’ten daha fazla olan Memur Sen’e bağlı Bem Bir Sen’in Büyükşehir Belediyesi’ndeki üye sayısının KESK’ten az olması dolayısıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yetki sözleşmesini bir yıl önce basından gizli bir şekilde imzalayarak yürürlüğe koyduğu öğrenildi.
Üye sayısının Bem Bir Sen’den sürekli daha fazla olmasını sağlayabilmek için KESK’e bağlı Tüm Bel Sen üyelerinin idari kademelerde görevlendirildiği ve idari kadrolardaki Tüm Bel Sen üyelerinin alt kademelerdeki diğer sendika üyelerine baskı yaparak sendika değiştirmelerini sağladığı iddia ediliyor..

GEZİ SABIKALISI KESK YETKİLİ SENDİKA
 
Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberlerde Başkan Yılmaz’ın özellikle; Saathane meydanı yıkımı, Canik viyadüğü gibi önemli dosyalarının AK Parti Parti Genel Merkezi’ne ulaştırıldığını belirterek Samsun Büyükşehir Belediyesinde Gezi olaylarına destek veren KESK in yetkili sendikası olup olmadığını sormuştuk..

Haberlerimizin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi ‘nde yetkili sendikanın KESK olmasının Başbakan’ın ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın gündemine olduğu öğrenildi.

Kılıç’ın  konu ile ilgili olarak Memur Sen Başkanı  ile görüştüğü de gelen bilgiler arasında..

Akasyamhaber.com
adminadmin