Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-05-2017 10:03   Güncelleme : 25-05-2017 10:03

Girişimci Kadınlar Sertifikalarını Aldı

Canik Kadın Girişimciler Derneği (CANKAGİD) tarafından ikincisi düzenlenen Girişimcilik Kursu'na katılan kadınlar, sertifikalarını aldı. Dernek Başkanı Filiz Yavuz, amaçlarının kadınları her alanda güçlendirmek olduğunu belirtirken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kadınları güçlü olan toplumların geliştiğini söyledi.

Girişimci Kadınlar Sertifikalarını Aldı

CANKAGİD tarafından KOSGEB ve İŞKUR ortaklığı ile ikincisi gerçekleştirilen Girişimcilik Kursu'na katılan kadınlar, Altın Meşe Park'ta düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Yoğun ilgi gören sertifika törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu, CANKAGİD Başkanı Filiz Yavuz, Almanya-Türkiye İşadamları Derneği Başkanı Turgut Sezgin, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Serkan Temiz, Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Kadın Kolları Başkanı Kumru Fatma Çiçek, Samsun Sinoplular Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal, Elvinder Başkanı Yeşim Gürsoy, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş kadınları, dernek yöneticileri ve girişimci kadınlar katıldı.

GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ ÜLKE

Törende konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kadınların toplum ve ekonomi üzerindeki etkisine dikkat çekerek, "Kadınlarımız ne kadar güçlü olursa şehirlerimiz ve ülkemiz de o kadar iyi gelişir. Kadınlarımızın ekonomiye ve işgücüne katılımları son derece önemlidir. Bu manada Canik Belediyesi olarak, kadınlarımızın güçlenmesine yönelik çalışmalarımızı her zaman öncelikli tutuyoruz. Yaptığımız hanım konakları olsun, diğer kültürel, sanatsal ve sportif projelerimiz olsun kadınlarımızın gelişimlerine yönelik önemli seçenekler sunuyoruz" dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURACAK ÇALIŞMALAR

Kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda güçlenmesini ve gelişmesini sağlamak gayesiyle yola çıktıklarını belirten CANKAGİD Başkanı Filiz Yavuz da, "Canik Kadın Girişimciler Derneği olarak, kadınlarımız için farkındalık oluşturacak çalışmalar yapma gayreti içerisindeyiz. Yeni bir dernek olmamıza rağmen kadınlarımıza yönelik bir çok önemli faaliyette bulunduk. Bu çalışmalarımızdan birisi de Girişimcilik Kursu. Daha önce düzenlediğimiz Girişimcilik Kursu'nda 30 girişimci kadınımız sertifikalarını almıştı. Bugün de inşallah 24 girişimci kadınımıza daha sertifikalarını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

DÖNÜŞÜM KADINLA BAŞLAR

Daha önce düzenledikleri Yöresel El Sanatları Sergisi'nin de büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yavuz, "İnşallah dernek olarak bundan sonra da her zaman kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Şunu belirtmekte fayda görüyorum. Ülkemizde işgücüne katılım kadınlarda yüzde 32, erkeklerde yüzde 72. Bu durumu mutlaka daha olumlu yöne çekmeliyiz. Kadınlardan isteğimiz, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda daha fazla rol almaları. Canik Kadın Girişimciler Derneğimizin kapıları, tüm kadınlarımıza sonuna kadar açıktır. Şunu unutmamalıyız ki, toplumdaki değişim ve dönüşüm kadınla başlar" ifadelerini kullandı.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu ise, kadınların ekonomide daha çok yer almaları gerektiğini ifade ederek, "Kadınlarımızın iş gücüne katılımları ülkenin ekonomisini de doğrudan etkilemektedir. Bu manada biz özellikle kadınlarımızın gelişmesi ve güçlenmesi, kendi işyerlerini kurması adına pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Canik Kadın Girişimciler Derneği de bu noktada önemli çalışmalar yapıyor. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi. AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in kadınlara yönelik projelere öncelik verdiğini belirterek, kadınların bu projeler sayesinde Canik'te daha da güçlendiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve diğer protokol üyeleri, Girişimcilik Kursu'nu tamamlayan kadınlara sertifikalarını verdi.

 

adminadmin