Tüm Manşetler
Giriş Tarihi : 23-04-2019 12:50   Güncelleme : 23-04-2019 12:50

Göç İdaresinden Bafra İsmet İnönü İlkokulu' na Ödül!

Bafra İsmet İnönü İlkokulu, 1 / B Sınıfı öğrencisi Şevval KAHRAMAN; İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından düzenlenen " Dünya 1, Herkes 1 " MUYU Resim Yarışması' nda dereceye girdi.

Göç İdaresinden Bafra İsmet İnönü İlkokulu' na Ödül!

Bafra İsmet İnönü İlkokukul, 1 / B Sınıfı öğrencisi Şevval Kahraman'ın ödülünü; İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Müdürü Abdullah AYAZ' dan aldı.

Okul Müdürü Şerafettin ŞAHİN, konuyla ilgili olarak şunarı söyledi:

Okuluna büyük ve anlamlı bir ödül kazandıran öğrencimiz Şevval KAHRAMAN ' ı, öğretmenini ve ailesini; Bafra İsmet İnönü İlkokulu Ailesi olarak kutlar, okulumuzu gururlandırdığı için teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz. "

İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü' nün resmi internet sayfasında ise yarışma ile ilgili şu açıklamalar yapıldı:

" Genel Müdürlüğü' müz Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığınca düzenlenen “Dünya 1 Herkes 1” konulu 4. MUYU resim yarışmasının ödül töreni 22 Nisan 2019 Pazartesi günü Genel Müdürlüğü' müz Konferans Salonu' nda gerçekleştirildi.

Göçmenlerle ilgili olarak, Türkiye’de yaşayan çocukların ve ailelerinin farkındalığının arttırılması amacıyla düzenlenen resim yarışmasına; Genel Müdürümüz Abdullah AYAZ, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU, Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanımız İsmail AYDOĞAN, Ankara İl Göç İdaresi Müdürümüz Bayram YALINSU’nun yanı sıra dereceye giren eser sahibi çocuklar ve aileleri, göçmen çocuklar ile Genel Müdürlüğümüz çalışanları katıldı.

Ödül töreninde katılımcılara ve özellikle de çocuklara seslenen Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile aynı günde buluşturmak istediğimiz “Dünya 1 Herkes 1” temalı MUYU Resim Yarışmamıza ülkemiz genelinde 1700’ün üzerinde katılım oldu.

 16 Nisan 2019 tarihinde resim yarışmamız tamamlandı ve kazanan öğrencilerimiz ilan edildi. Bizim için hepiniz kazanan oldunuz. Birbirinden güzel çalışmalarınızla en güzel ödülleri, en büyük tebrikleri hak ediyorsunuz. Bizim bugün size vereceğimiz ödüller yalnızca sembolik olarak sunacağımız ödüller olacak. Sizin vermiş olduğunuz emek, göstermiş olduğunuz başarı muhakkak ki paha biçilemez.” dedi.

Daire Başkanımız Dr. KADIOĞLU “Siz DÜNYA ÇOCUKLARI, ÇOCUKLARIMIZ ! Nereli olduğunuz, nereden gelip nereye gittiğiniz, göçtüğünüz önemli değil. Çünkü siz, nereye giderse orayı güzelleştirensiniz. O yüzden bugün, bu bayramı hep birlikte kutlamayı istedik. Türk, Suriyeli, Iraklı, Afgan diye ayırmadan; tüm çocukların günü bugün!  23 Nisan hepinizin bayramı! Doyasıya kutlamak, çocuk olmanın güzelliğini doyasıya yaşamak hepinizin hakkı.” dedi.

Açış konuşmasının ardından Genel Müdürümüz Abdullah AYAZ, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU yarışmada dereceye giren çocuklara ödül ve hediyelerini verdi.

Ödül töreninin ardından konferans salonunun girişinde kurulan sergiyi de gezen Genel Müdürümüz, minik ressamların duygu ve düşüncelerini dinleyerek tebrik etti. Yarışmada ödül alan ve etkinliğe katılan çocuklar ve aileleriyle birlikte, çocukların uyumunu kolaylaştıracak ve 17 ili gezmesi planlanan “Sosyal Uyum Tırı” ziyaret edildi. Yapılan ziyarette, çocuk gelişim uzmanlarının da eşliği ile tır içerisinde animasyon gösterimi, drama aktivitesi, gruplar arası uyum ve dayanışmayı arttırmaya yönelik yarışmalar yapıldı.Tır dışında ise MUYU maskotu ve şarkılarıyla dans, boyama çalışması ve oyun hamurları ile çocuklar gruplar hâlinde çalışma yapma fırsatı buldular.

Alana kurulan sihirli ayna ile birbirinden güzel fotoğraflar çektirme imkânı bulan çocukların sevinci görülmeye değerdi.

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

adminadmin