Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-06-2017 11:10   Güncelleme : 24-06-2017 11:10

Golf, İlk Kez Samsun Deaflympics 2017’de

Golf, Deaflympics’e ilk kez Samsun 2017’yle dahil oluyor. İşitme Engelliler Golf Milli Takımı oyuncuları, tüm rakipleri gibi, ilk olimpiyatlarında mücadele edecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Golf, İlk Kez Samsun Deaflympics 2017’de

İşitme Engelliler Golf Milli Takımı 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları öncesinde hazırlıklarını Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü'nde sürdürüyor. Başantrenör Hamza Hakan Sayın'ın çalıştırdığı ekip, 3'ü erkek 3'ü kadın toplam 6 sporcudan oluşuyor.

“ÖRNEK OLABİLİRİZ”

Golf, Samsun 2017 ile birlikte ilk kez Deaflympics kapsamında müsabakalara dahil olurken, Türkiye de işitme engellilere özel uluslararası bir organizasyonda golf müsabakalarında ilk kez temsil edilecek. İlklerin önemine değinen Sayın, ''5 aylık bir süreç sonunda Samsun ve Antalya'daki seçmeler sonucunda 27 sporcu belirleyerek çalışmalara başladık. Hazırlıklar esnasında kadromuz önce 12’ye, sonra şu anda Samsun'a geldiğimiz 6 kişiye indiridi. Bu takım ilk kez ülkemizi golfte temsil edecek. İlkler hem heyecan yaratıyor hem de örnek olma imkanı tanıyor'' diye konuştu.

“OYUNCULARIMIZDAN MEMNUNUZ”
Takımın çok kısa bir sürede kurulup olimpiyatlarda mücadele edebilecek seviyeye geldiğini söyleyen Sayın, oyuncuların birkaç ay içerisinde gösterdiği gelişimden hem memnun hem de mutlu olduklarını dile getirdi. Sayın, ''Takım sporlarında sizi kollayacak ve hatalarınızı kapatabilecek arkadaşlarınız vardır, ama golfte bu söz konusu değil. Golf bireysel bir spor. Tek başınıza hem kendiniz, hem şartlar, hem de rakiplerle mücadele edersiniz. Ama biz oyuncularımızın bu durumun altından kalkabileceğine inanıyoruz'' diyerek devam etti.

DEAFLYMPICS 2017 SON OLMAYACAK

Uluslararası arenada ülkemizi temsil edecek ilk golf takımının oyuncularından İlknur Çavdar, Erdem Kulanoğlu ve Muhammet Demir ise, milli takımın geleceğinin Deaflympics ile sınırlı kalmayacağını belirtti. Golfle daha yeni tanıştıklarını ve her geçen gün daha iyi duruma geldiklerine de sözlerine ekleyen oyuncular, bundan sonra Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda da milli takımı temsil etmek istediklerini söylediler.

adminadmin