Güncel
Giriş Tarihi : 26-03-2015 17:00   Güncelleme : 26-03-2015 17:00

Gönül Elçileri Projesi

KOCAELİ/BARTIN/ZONGULDAK (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Kocaeli, Bartın ve Zonguldak'ta "Bereket Ormanı" oluşturuldu

Gönül Elçileri Projesi

KOCAELİ/BARTIN/ZONGULDAK (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Kocaeli, Bartın ve Zonguldak'ta "Bereket Ormanı" oluşturuldu.

Derince Orman İşletme Şefliği 99 nolu orman bölmesinde gerçekleştirilen fidan dikim töreninde konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, gönülden gönüle köprüler kurmanın, birlik ve beraberlik ruhuyla dayanışma anlamına geldiğini söyledi.

Projenin, temel değerleri genç kuşaklara aktarmak ve milletçe dayanışmayı daha öteye taşıma amacı güttüğünü ifade eden Güzeloğlu, "Bu seferberlik, ülkenin her köşesine ve kişisine ulaştı. Bugün görüyoruz ki Kocaeli'nde çok güzel katkı sağlayan iller arasında yer aldı. Daha ötesini ve fazlasını istemek, herhalde bu duygu temelinde daha ötesine ulaşmak, hepimize düşen ödev olmalı. Buradan çağrıyı yaparak herkesi gönül eri ve gönül seferberliğinin katkı vereni olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Güzeloğlu ve katılımcılar, 80 dönümlük alanda 12 bin fidan dikti. 

- Bartın

Vali Seyfettin Azizoğlu, Bartın-Amasra karayolu Topderesi köyü mevkisinde düzenlenen törende, güzel ve anlamlı bir projeye destek verdiklerini söyledi.

Fidanların büyümesiyle oluşacak bereket ormanından, bölgeden geçenlerin de istifa etmesi temennisinde bulunan Azizoğlu, "Bu projelerle çocuklarımız ve gençlerimizde de ağaç sevgisi oluşmuş oluyor. Çocuklarımızla diktiğimiz fidanlar tıpkı onlar gibi büyüyecek ve gelecek nesillere oksijeni bol ülke bırakmış olacağız" dedi.

Yaklaşık 2 dönümlük alana 300 ladin fidanının dikildiği törene projenin il yürütücüsü Vali Azizoğlu'nun eşi Nilgün Azizoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

- Zonguldak

Vali Ali Kaban'ın eşi Neriman Kaban, Bartın-Zonguldak karayolu Kayıkçılar köyü mevkisinde düzenlenen törende ormanların temiz hava ve su kaynağı olduğunu söyledi.

Ormanların erozyonu, çölleşmeyi, küresel ısınmayı ve benzer birçok olumsuzluğu engelleyen en önemli varlık olduğunu vurgulayan Kaban, şunları kaydetti:

''Bu itibarla ağaçlarımızı, ormanlarımızı hassasiyetle koruyalım. Ormanların önemini her fırsatta vurgulayarak gençlerimizi, tüm vatandaşlarımızı fidan dikimine teşvik edelim. Unutmayalım ki ormanlarımız milli servettir. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşvik edilmesi amacıyla bu etkinliğin yurdumuzda eş zamanlı yapılmasını ve bu vesileyle bir arada olmamızı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi'ye en kalbi duygularımızla teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz. Bunun yanı sıra bu projenin halkımıza tanıtılması ve duyurulması yönünde katkı veren kamu kurum ve kuruluşlarına, tüm katılımcılara teşekkür ederim.''

Törende 30 dönümlük alana 2 bin sedir fidanı dikildi.

adminadmin