Gündem
Giriş Tarihi : 26-02-2014 18:11   Güncelleme : 26-02-2014 18:11

GÖREVDEN ALINAN SGK MÜDÜRÜ KONUŞTU

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Selami Göz, memleketi Samsun’da 2 yıl görev yaptığını ve Ankara’daki görevine alındığını belirterek, hakkında çıkan iddiaların doğru olmadığını söyledi.

GÖREVDEN ALINAN SGK MÜDÜRÜ KONUŞTU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı onayıyla 2 yıl önce SGK Samsun İl Müdürlüğü’ne vekaleten getirilen Selami Göz, yine bakanlık onayıyla Ankara’ya çekildi. İl Müdürü Selami Göz’ün Ankara’ya eski görevine çekilmesiyle boşalan müdürlük görevine ise İl Müdür Yardımcılığı’na vekalet eden Ünal Kaya, vekaleten atandı.

Görevden alınmasının ardından İl Müdürü Selami Göz, personeliyle vedalaşırken, İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan ile de kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Görevden alınması konusunda bir açıklama yapan SGK İl Müdürü Selami Göz, “25 Şubat itibariyle bakan onayıyla vekaleten yürüttüğüm görevden eski görevime dönmek üzere alınmış bulunuyorum. Yerime asaleten atama yapılmadı. İl Müdür Yardımcılığı’na vekalet eden arkadaşımız Ünal Kaya İl Müdürlüğü’ne vekalet edecek. Yaklaşık 2 yıla aşkın bir süre memleketim olan Samsun’da görev yapma imkanım oldu. Bu süre zarfında gerek kurumda birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarım gerekse kamu kurum kuruluşlarında görev yapan il müdürü arkadaşlarımızla çok sağlıklı diyaloglarımız oldu. Gerek sosyal yönden gerekse iş hayatı ile ilgili paylaşımlarımız oldu. Bu noktada hiç bir arkadaşımızla hiç bir sıkıntı yaşamadık” diye konuştu.
 
“KURUMU ZARAR UĞRATMADIM”

Kurumla ilgili basına yansıyan haberlere açıklık getiren İl Müdürü Selami Göz, “Yeni hizmet binası yapılacakken ‘mevcut binaya olağanüstü masraflar yaptığım’ iddiasının doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. Yeni hizmet binası yapılana kadar eski binada hizmet veren arkadaşlarımızın iş yoğunluğu da dikkate alınarak daha sağlıklı bir çalışma ortamı sağlamak üzere hem vatandaşlarımızın hem işverenlerimizin, meslek kuruluşlarımızın katkılarıyla hem de kurumumuzun katkılarıyla burada gerekli onarımları yaptık. Bu müşteri memnuniyetini artırmak adına çok önemliydi. Bu anlamda bunu belirtmek istiyorum. Ne kadar masraf yaptığımızı, olağanüstü bir masraf yapmadığımızı, kurumu zarara uğratmadığımızı kamuoyu ile bu anlamda paylaşabiliriz. Çünkü burada görev yapan arkadaşlarımızın 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile fazla mesai ödemeleri de ellerinden alındı. Fazla mesai ödemesi yapılamıyor. Ama buna rağmen, 17.00’den sonra burada 19-20.00’ye kadar çalışan arkadaşımız var. Onların çalışma ortamlarını iyileştirmek adına bu bizim için bir görevdi. Biz de bunu yaptık. Bu anlamda kurumumu zarara uğrattığımı düşünmüyorum” şeklinde konuştu.
 
“İDDİALAR DOĞRU DEĞİL”

Servislerin öğleden sonra vatandaşa kapatıldığı ve hizmetin aksadığı iddiasıyla ilgili de bilgi veren Selami Göz şöyle konuştu: “Bu iddia da doğru değil. Servisi biz vatandaşa kapatırken emeklilik hesaplaması yapan arkadaşlarımızın daha sağlıklı ortamda hesaplama yapması ve emeklilik işlemlerinde çok kısa sürede sonuçlandırması için bu uygulamayı başlattık. Bu anlamda uzak ilçelerden gelen veya şehir içinden gelen hiç bir sigortalımızı mağdur etmedik. Onların gerekli başvuruları evrak servisinde ve çözüm merkezinde alındı. Bunlarda doğru değil. ‘Yetkili olmayan kişileri görevlendirdiğim iddiası’ da vardı. Biz o servislerde hiç bir arkadaşımıza servis sorumlusu olarak görevlendirmedik. Geldiğimizde hangi arkadaşlarımız hangi serviste görevliyse aynı arkadaşlarımızla hizmeti devam ettirdik. Bizim bu süreçteki bu iyileştirmeleri yapmadan önceki hizmet performansımızla bu iyileştirmeler sonrası hizmet performansımızı değerlendirmekte yine kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu iki yıllık süreçte bana destek veren ve hala desteğini sürdüren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Kurum personeli ise İl Müdürü Selami Göz’ün görevden alınmasından dolayı üzüntü duyduklarını belirttiler.
adminadmin