Sağlık
Giriş Tarihi : 06-08-2019 15:21   Güncelleme : 06-08-2019 15:21

Göz kuruluğu nedir?

Gözün dış tabakasını toz ve benzeri maddelere karşı koruyan ve göz içerisinde sürekli nemliliği sağlayan gözyaşı miktarı birtakım sebeplerle azaldığında göz içi tabakalarda kuruluk oluşabileceğini ifade eden Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Candan Karaca bilgilendirmelerde bulundur.

Göz kuruluğu nedir?

Karaca,” göz kuruluğunun başlıca nedenleri arasında Güneş ultraviyole ışınları gelmektedir.  Bununla birlikte kuvvetli esen rüzgârlarda özellikle serinlemek için rüzgâr karşısında oturduğumuz durumlarda, gözyaşı buharlaşarak kurumaya neden oluyor. Benzer durum klima nedeniyle de gerçekleşmektedir. Klimanın bulunduğu ortamdaki nem oranını düşürmesi nedeniyle gözlerde kurumaya sebebiyet verebilmektedir.  Toz, ya da makyaj malzemeleri gibi dış etkiler de göz içinde zararlı etkilere sebep olabilmektedir. tüm bunların yanında günümüzün kaçınılmaz pratikleri arasında bilgisayar ve telefon gibi uzun süre vakit geçirdiğimiz dijital ekranlar göz kuruluğunu arttırmaktadır.

Kendiniz göz kuruluğundan korumak için; rüzgârdan kaçınmak, bol su içmek, kapalı alanlardaki nem oranını ayarlayabilmek gerekmektedir. Bununla birlikte göz içindeki nem miktarının arttırmaya yarayan göz damlalarına ihtiyaç duyulabilmektedir. Ancak söz konusu krem ve damla gibi ilaçlar kesinlikle uzman bir doktor gözetiminde kullanılmalıdır.” diyerek sözlerine son verdi.

adminadmin