Genel
Giriş Tarihi : 30-04-2020 15:04   Güncelleme : 30-04-2020 15:04

Gözdemiz Bozcaada, Gökçeada ve Avşa Adasında Huzurlu Tatil Keyfi

Türk turizminin bakir incileri… Gökçeada, Bozcaada ve Avşa Adası…

Gözdemiz Bozcaada, Gökçeada ve Avşa Adasında  Huzurlu Tatil Keyfi

Yaz tatilini cennet ülkemizin birbirinden güzel adalarında geçirmek harika bir fikir! Gökçeada, Bozcaada ve Avşa Adası ise özellikle daha önce hiç gitmediyseniz ilk seçenekleriniz arasında yer almalı. Çünkü Çanakkale'nin incisi ve Türkiye'nin en büyük üçüncü adası olan Bozcaada ve nefis şarabıyla ona rakip Gökçeada bir cenneti anımsatıyor. Avşa Adası ise Altın Kum plajıyla konuklarını büyülüyor.

Gökçeada eğlence anlamında Bozcaada'ya göre daha hareketli. Bu nedenle eğlenmek isterseniz Gökçeada'ya dinlenmek isterseniz ise Bozcaada'ya gitmenizi öneririz. Gökçeada'da bulunan Rum tavernalarında eğlenceli Ege akşamlarına ortak olabilirsiniz. Gezinizi kültürel keşiflerle zenginleştirmek isterseniz de Erken ve Geç Tunç Çağı'na ait bulgulara rastlanan Yenibademli Höyük'ünü görmelisiniz.

Bozcaada'da Ege sularının tadına varmak için ilk tercihiniz Ayazma Plajı olmalı. İnce taneli altın sarısı kumsalı ile Bozcaada Ayazma Plajı yerli yabancı turistlerin favorisi. Hemen yanı başındaki Akvaryum ve Sulubahçe de diğer parlak seçenekler arasında. Bu ay Bozcaada'ya giderseniz bağbozumu şenliklerine katılma ayrıcalığına sahip olabilirsiniz. Üç adadan tercihiniz Avşa Adası ise adanın en güzel plajı Altın Kum'a mutlaka birkaç gününüzü ayırın.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN