Güncel
Giriş Tarihi : 20-06-2015 13:02   Güncelleme : 20-06-2015 13:02

Gümüşhacıköy 4. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali

AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy'de 24-26 Temmuz'da yapılacak 4

Gümüşhacıköy 4. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali

AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy'de 24-26 Temmuz'da yapılacak 4. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali hazırlıkları devam ediyor.

Gümüşhacıköy Dede Korkut Parkı'ndaki alanda yapılacak festivalde, yerli ve yabancı ülkelerin geleneksel dans, savaş sanatları ile okçuluk gösterilerinin yanı sıra atçılık gösterileri, 3 boyutlu hayvan figürlü yarışma, uzaklaşan puta ve sabit puta ile limitli ve limitsiz menzil koşuları yapılacak.

Gümüşyay Okçuluk Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene dördüncüsünü düzenleyecekleri uluslararası festivale 15 ülke ve yurt içinden 450 yarışmacının katılacağını söyledi.

Dünyayı yakından tanıma fırsatı bulamayan gençlere, dünyanın belli başlı kültürlerini göstereceklerini ifade eden Ayhan, "Aynı zamanda gençlerimizin nesilden nesile aktarılan gelenek, göreneklerimiz, atalarının yaşayış tarzı ve değerleriyle gurur duyan ve bu değerleri özümsemiş gençler olarak yetişmesine katkı sunmak bizim en büyük gurur kaynağımızdır" dedi.

adminadmin