Güncel
Giriş Tarihi : 12-06-2015 13:30   Güncelleme : 12-06-2015 13:30

Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu üçüncü mezunlarını verdi

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu, 2014-2015 akademik yılı sonunda üçüncü dönem mezunlarını verdi

Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu üçüncü mezunlarını verdi

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu, 2014-2015 akademik yılı sonunda üçüncü dönem mezunlarını verdi.

Gümüşhacıköy Kapalı Spor salonunda yapılan mezuniyet törenine, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, vatandaşlar, öğrenciler ve velileri katıldı.

Orbay, törende yaptığı konuşmada, eğitimin yaygınlaştırılmasında sivil toplum örgütlerinin ve bireysel anlamda eğitim gönüllülerinin ön plana çıkması gerektiğini söyledi.

Gümüşhacıköy'de bunun en güzel örneğini gördüklerini anlatan Orbay, şunları kaydetti:

"Sevgili öğrenciler hayat bundan sonra başlıyor. Önünüzde iki zorlu maraton var. Birincisi kendi ayaklarınızın üzerinde durabileceğiniz bir işe sahip olmak, ikincisi de neslinizi, milli manevi duygularımızı kuşaktan kuşağa taşıyacak çekirdek aileyi oluşturacak bir eş bulmanız lazım. Her iki maratonda da sizlere başarılar dilerim."

Okul birincisi olan Bankacılık ve Sigortacılık bölümü öğrencisi Aslı İnanlı da "Bizler birer mevsimlik çiçek gibi üniversite sıralarından gelip geçiyoruz, tıpkı bizden öncekilerin geçtiği gibi. Mevsim bitecek ama bizler başka iklimlerde de çiçek açmaya devam edeceğiz ve yeni çiçekler yetiştireceğiz. Bayrağı bizden sonra devralacak arkadaşlarıma eğitim yaşantılarında başarılar dilerken, sahip oldukları olanakları iyi değerlendirmelerini, sorumluluklarının bilinciyle amaçları uğrunda var güçleriyle çalışmalarını temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından başarılı öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli ödül ve hediyeler verildi. Ardından diplomalarını alan öğrenciler kep fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı.

adminadmin