Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-06-2019 15:09   Güncelleme : 11-06-2019 15:09

Gümüş'ten Sağduyu Çağrısı...

23 Haziranda yapılacak olan kritik İstanbul seçimleri öncesi Samsun'daki siyasetçiler İstanbul'a aktı. SAMKON Başkanı Sezgin Gümüş herkesi sağduyuya davet etti. İstanbul'da 600 bin Samsunlu yaşarken, hemşehri dernekleri sıralamasında ise Samsun 5. sırada bulunuyor. Türkiye'nin nabzı İstanbul seçimleri için atarken Samsunlular bu seçimlerde büyük rol oynayacak. Kısa adı SAMKON olan Samsun Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Sezgin Gümüş 12 gün sonra yapılacak olan İstanbul seçimleri öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Gümüş'ten Sağduyu Çağrısı...

HAK EDEN KAZANSIN
Hem Cumhur ittifakının hem de millet ittifakının adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun 31 mart seçimlerinde aldıkları oy oranlarının birbirine yakın olmasından kaynaklanan sorunlar nedeniyle seçimlerin YSK tarafından yeniden yapılmasına karar verilmesi İstanbul seçimlerinin önemini bir kat daha artırdığını kaydeden
Gümüş; 'İstanbul seçimleri sadece İstanbul’u değil, tüm Türkiye'nin sonucunu yakından beklediği bir seçim haline gelmiştir. Türkiye şu anda İstanbul'a akmış durumda. İstanbul'da yaşayan Samsunlular olarak bizlerde siyasetçilerimizi burada ağırlamaya çalışıyoruz. SAMKON olarak önemli bir misyonumuz var. Kapımıza gelen ve bizlerden destek isteyen tüm hemşehrilerimiz bizlerin baş tacıdır.' dedi.
KUTUPLAŞMA OLMAMALI
İstanbul seçimlerinin son dönemde halkı ciddi anlamda kutuplaştırdığını, Türkiye'nin ise soğukkanlılığa ve sağduyuya ihtiyacı olduğunu sözlerine ekleyen Gümüş; 'Şartları ve gelişen olayları itibariyle İstanbul seçimlerinin halkımızda büyük bir gerginlik yarattığını görmekteyiz. Kim kazanırsa kazansın sonuçta dünyanın sonu olmayacak. Bu bir yerel seçim ve kazanan kişi İstanbul’u yönetecektir. Bizlerin halkımızdan beklediği sakinlik ve sükûnet içerisinde dünyaya yeniden örnek olacak bir seçimin yaşanması ve hak edenin kazandığı bir seçim olması en büyük temennimizdir. Şu da bir gerçek ki Samsunlular, İstanbul'daki seçimlerin kaderini tayin edecektir. Şimdiden hayırlısı olsun. Türkiye kazansın' diye konuştu.

adminadmin