Siyaset
Giriş Tarihi : 06-05-2019 13:18   Güncelleme : 06-05-2019 13:29

Gündeme Bomba Gibi Düşen İddia

Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da gerçekleştirdiği sır görüşme iddiasında yeni perde. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Kemal Kılıçdaroğlu’nun apar topar İstanbul’a gelerek gizli bir şekilde Kalamış Marina’da, yatta görüştüğü ismin Abdullah Gül olduğu iddiasını köşesine taşıdı.

Gündeme Bomba Gibi Düşen İddia

Bomba iddia! Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül ile görüştü mü?

Mahmut Övür, “Yattaki sır isim Abdullah Gül” başlıklı yazısında “Siyasi açıdan bunun vahameti bir yana asıl önemli olan Kılıçdaroğlu'nun içinden geçtiğimiz gerilimli günlerde kiminle özel yatta görüştüğüydü. Bu kadar gizli tutulan, korumaların telefonlarına bile el konulacak kadar saklanan kişi kim olabilirdi?

İşte o gizli ismi şimdi açıklıyorum: Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül” diye yazdı.

YATTAKİ ÖZEL GÖRÜŞMENİN NEDENİ…

Mahmut Övür’ün yazısındaki bir bölüm şöyle: Yattaki özel görüşmenin çok daha acil bir konuyla, İstanbul seçimleriyle ilgili olduğu söyleniyor.

Bu yabana atılacak bir iddia da değil. Çünkü kamuoyunda bile YSK'daki oylamanın 6'ya 5 gibi kritik olabileceği çok tartışıldı. Denilenlere göre işte bu nedenle devreye uzun yıllar siyaset yapan, atamalarda imzası olan eski Cumhurbaşkanı Gül sokuldu. Gül'ün bir kısım YSK üyesiyle yakın ilişkisi olduğu iddia ediliyor ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu apar topar bir saatliğine İstanbul'a getiren sır da bu ilişkide saklı.

İstanbul seçimleriyle ilgili ortaya çıkan kısıtlı seçmenin oy kullanması, memur olmayan binlerce insanın sandık kurulu üyesi yapılması ve oy kaydırmaları iddialarına şimdi çok daha vahim bir şey eklenecek; kurumları zan altında bırakmak.

İNSANI DEHŞETE DÜŞÜRÜYOR

Bu konuda da eski bir cumhurbaşkanıyla ana muhalefet liderinin adının geçmesi insanı dehşete düşürüyor. Siyaset mühendisliğiyle Türkiye nereye götürülmek isteniyor dikkatle izlemek gerekiyor.

NEDEN GİZLİ GÖRÜŞÜRLER?

Tabii şu sorunun cevabını da kamuoyu merak ediyor; CHP Genel Başkanıyla eski bir cumhurbaşkanı neden gizli görüşür?

GÜL'DEN YALANLAMA

İddiaların ardından eski cumhurbaşkanı Gül'ün Ofisi'nden açıklama geldi. Açıklamada iddialar kesin bir dille yalanlanırken, şu ifadelere yer verildi: "Bugün Sabah Gazetesi'nde Mahmut Övür’ün 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ile ilgili yazısı tamamen yalan, kötü niyetli ve saygısızcadır. Kamuoyunun bilgisine."

adminadmin