Güncel
Giriş Tarihi : 11-10-2018 10:47   Güncelleme : 11-10-2018 10:47

​Güneydoğu’da hendek ittifakı!

Başkan Erdoğan’ın teröre bulaşmış kişilerin kazandığı belediyelere yine kayyım atanacağı yönündeki demeci PKK’nın siyasi ayağı HDP’nin planlarını altüst etti. Bunun üzerine hendekçi HDP’nin CHP’li adaylarla işbirliğine gitmek formülünü masaya yatırdığı öğrenildi.

​Güneydoğu’da hendek ittifakı!

30 Mart 2014 seçimlerinde “Barış, özgürlük” gibi sloganlarla bölge halkını kandırıp Güneydoğu’daki belediyelerin büyük bölümünü alan HDP, 7 Haziran seçimlerinin ardındansa PKK terör örgütünün başlattığı hendek olaylarının ana sponsoru olmuş, devletin aracıyla çukur kazıp, bomba tuzaklatmış, milletin parasını Kandil’deki teröristlere aktarmıştı. Aynı şekilde bölgede hizmete dair tek bir atılım yapmayan HDP’li yönetimlerin PKK’lı hainleri kadroya alıp, fahiş düzeyde maaşlar ödeyerek terörü desteklediği açığa çıkmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Süleyman Soylu yönetimindeki İçişleri Bakanlığı, 2016 yılında kayyım hamlesiyle Kandil’den yönetilen belediyeleri milletin emrine vermişti.

PLANLARI BOZULDU

Kayyımlar ile beraber bölge halkı hizmetle tanışırken, HDP’nin Mart 2019 seçimlerine ilişkin ihanet planları Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a takıldı. Başkan Erdoğan, “Teröre bulaşmış kişiler tekrar sandıktan çıkarsa beklemeden kayyım atarız” ifadesiyle terör destekçilerine göz açtırılmayacağını belirterek PKK’nın siyasi ayağının planlarını altüst etti.

PKK'YI KAMUFLE ÇABASI

HDP’li isimler Başkan Erdoğan’ın hukuki çıkışına karşı hakaret dolu ifadelerle karşılık verirken, terör iltisaklı oluşum çareyi CHP’ye sarılmakta buldu. Buna göre HDP, “Her 4 oydan biri HDP’ye diyerek” barajı aşmasını sağlayan CHP ile Güneydoğu bölgesinde ittifak kuracak. Buna göre, HDP’li isimler CHP’den aday gösterilecek. Seçimi CHP kazanacak, ancak ne sözde belediye başkanı, ne de sözde Meclis üyelerinin hiç biri CHP’li olmayacak. Bir nevi hülleyi içeren ittifak formülüyle CHP sayesinde PKK’nın üstünün örtülmesinin öngörüldüğü, önümüzdeki günlerde CHP ile temas kurulabileceği öğrenildi.

ÇİÇEK İTİRAF ETMİŞTİ

Öte yandan bugünlerde yargıdaki cunta itirafıyla gündeme gelen CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, “Kriterlerimize uyan HDP’lileri CHP’den aday gösterebiliriz. Yerel seçimler alternatifli. Başkan var, meclis başkanı var, meclisteki üyeler var. O şahıslara müdahalemizi, alternatifler konusunda karar süreçlerine dahilimizi HDP kabul ederse bu gayet olabilir” çıkışıyla CHP ile HDP’nin kayyım riskine karşı ortak çalıştığını daha önce açığa vurmuştu.

3 BÜYÜKŞEHİR PLANI

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi Toplantısı’nda alenen ittifak kurmayı isteğini zikrettiği HDP’den en büyük beklentisi İstanbul, İzmir ve Ankara’daki PKK sevicilerin CHP’ye oy vermesi… Öte yandan bu ortaklığı 2014’te FETÖ organize etmiş, güçlü olan partiye oylar kaydırılmıştı. Söz konusu ittifak 7 Haziran’da Türkiye’yi kaosa sürüklemişti.

Diriliş Postası

adminadmin