Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-08-2018 10:07   Güncelleme : 21-08-2018 10:07

Güneysu: Paylaşmanın Bereketiyle Gönülleri Birleştirme Vaktidir

Güneysu: Paylaşmanın Bereketiyle Gönülleri Birleştirme Vaktidir

Samsun Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Nejdet Güneysu Kurban Bayramı münasebetiyle bir bayram mesajı yayınladı.

Güneysu mesajında, “Bizi birbirimize yakınlaştıran ve bağlarımızı güçlendiren bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Paylaşma ve dayanışma coşkusunun kalbimizde, evlerimizde, ülkemizde ve ümmet coğrafyasında canlı algılar olarak yaşanması umuduyla, Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Bayram, her şeyden evvel iman eksenli olarak hayatımızın, benliğimizin ve ilişkilerimizin muhasebesini yaparak, yaşamın ve varlığın aşkın, coşkun yanını görmek, yakınlaşmak, kucaklaşmaktır. Bayram, hakikatlerden gafil olmayan insanın, varoluş gayesine uygun yaşamaktan duyduğu hak edilmiş sevincidir. Bayram, her yerde iyiliği, paylaşmayı, yardımlaşmayı, dostluğu yaşanılır kılarak yaygınlaştırmaktır.

Kurban, yakın olmak, yakınlık kurmaktır. İmanı için kurban olmaktan çekinmeyen İsmailler, kurban etmekten sakınmayan İbrahimler olduğumuz, onları örnek aldığımız sürece birliğimiz daha anlamlı olacaktır. Bu anlayışta olan bir milletin aşamayacağı sıkıntı, karşı koyamayacağı saldırı yoktur.

Kurban Bayramı’nı bu ruh ve inançla idrak etmemiz, her türlü baskı ve saldırılara maruz bırakılan ülkemizin uzun yıllardan beri sosyal, ekonomik, askerî, siyasi cephelerden başarısız kılınmak istendiği bir dönemde ayrı bir önem taşımaktadır.

Paylaştıkça çoğalacak zenginliğimizi, en yakınımızdan başlayarak bütün ümmet hatta insanlık coğrafyasına yaymak gerekmektedir. Bugün ekonomiden sosyal hayata kadar çeşitli sıkıntılarla sınanan hepimizin, herkesin, hatta bütün insanlığın bayram iklimine ihtiyacı vardır.

Millet olarak, kriz ve kaos bekleyenlerin aksine, Kurban ikliminde yapacağımız yardım, birbirimizle kuracağımız yakınlık, muazzam bir sosyal destek ve dayanışmaya dönüşecektir. Geçmişte olduğu gibi, basiretle, dirayetle, sosyal destek ve dayanışmayla, kriz ve kaos bekleyenlerin hevesini bir kez daha kursaklarında bırakacak; Türkiye’yi emperyalizme kurban vermeyeceğiz.

Bugün, yeni bir ruhla, bizi yenileyecek bir ruhla idrak ettiğimiz Kurban coşkusunu; kardeşliği, barışı, sevgiyi, içimizden dışımıza güçlü atılım ve açılımla yaymanın, evrenselleştirmenin vaktidir. Bugün, mutlak iyiliğe dayanmanın, inancın canlandırıcı ruhunu, iklimini yaşamanın ve bunun gücünü göstermenin vaktidir.

Bu bayram, dostluğun, kardeşliğin ve güzelliğin hâkim olmasında, insanları mağdur eden çarpık küresel kapital düzenin değişmesinde ve yerine daha iyi bir sistemin kuruluşunda milat olsun istiyoruz.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, ülkemizin ve İslam coğrafyasının içinden geçtiği bu zorlu süreçte, samimiyete, paylaşmaya dayalı birlikteliğin daha da güçlenmesi temennisiyle; anlam ve amacına uygun yaşanan daha gerçek bayramların özlem ve beklentisiyle Müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın ülkemizin ve bütün İslâm âleminin huzuruna ve başarısına vesile olmasını; iç dünyamıza, hanelerimize, ülkemize, dünyamıza huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.”    

adminadmin