Dünya
Giriş Tarihi : 17-06-2019 15:40   Güncelleme : 17-06-2019 15:40

Gürcistan Tarım Bakanı’ndan Samsun İl Tarım Müdürlüğüne Ziyaret

Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Tarım Bakanı Sayın Tite AROSHIDZE Başkanlığındaki heyet, Ülkemizdeki Balıkçılık Sektörü’nün güncel durumu hakkında bilgi almak üzere İl Müdürlüğüne ziyarette bulundu.

Gürcistan Tarım Bakanı’ndan Samsun İl Tarım Müdürlüğüne Ziyaret

Söz konusu heyet; Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı Özerdem MALTAŞ ve İl Müdürü Nail KIRMACI tarafından kabul edildi.

Heyete Türkiye ve Samsun İli Balıkçılık sektörü hakkında sunumlar yapıldı. Acara Özerk Cumhuriyetinin mevcut balıkçılık sektörü durumu hakkında bilgiler alındı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa DEMİR ve Samsun Valisi Osman KAYMAK tarafından da kabul edilen Heyet akabinde Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiriciler Birliği Sayın Osman PARLAK’ın da katkıları ile ziyaret programı kapsamında bir dizi incelemede bulundu.

Sırasıyla; Yakakent İlçesi Küplüağzı Mevkiinde Alabalık ve Levrek ve Bafra İlçesi Derbent Baraj Gölünde Alabalık Yetiştiriciliği üzerine su ürünleri tesisleri, Canik Balıkçı Barınağı, Bakanlığımıza bağlı Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü, Su Ürünleri İşleme Değerlendirme Tesisleri, Balık Unu ve Yağı Üretim Tesisi ile Organik Tarım Ürünleri üretimi yapan bir tesis ziyaret etti.

misafir heyete balıkçılık ve tarım sektörümüz hakkında bilgiler verilmiş, heyetin soruları cevaplanmıştır.

Heyet, son olarak Sinop Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi’ne ziyarette bulunmuş olup Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı Özerdem MALTAŞ ve İl Müdürü Sayın Nail KIRMACI da Ülkemiz ve İlimizi Ziyaretleri için kendilerine teşekkür ettiler.

adminadmin