Genel
Giriş Tarihi : 05-07-2017 09:14   Güncelleme : 05-07-2017 09:14

Gürültü ve Ortam Ölçümü Yaptırın

​Teknolojinin gelişmesi ile birlikte sanayi sektörümüz de büyüme göstermektedir. Büyük ve küçük ölçekli çok sayıda işyeri açılmakta ve faaliyet göstermektedir. Hızla büyüyen iş alanlarında insan sağlığı için bazı önlemler alınmak zorundadır.

Gürültü ve Ortam Ölçümü Yaptırın

Hiç kimse büyük fedakarlıklarla, yatırımlarla ve emeklerle kurduğu işyerinin dikkatsizlik ya da almadığı önlemler nedeniyle prestij kaybına neden olmasını ve insan kaybına neden olmasını istemez. Bu durumun önüne geçebilmek için alanında uzman kişilerden yardım almalı işyeriniz ile ilgili gerekli analizleri profesyonel kişilere yaptırıp önerilerine uymanız gerekmektedir.

Alacağımız küçük önlemler ve yapacağımız iyileştirmeler ile iş yerimizi çok daha güvenli hale getirebilir üretim düzeyimizi artırabiliriz.

Türk Akreditasyon Kurumu tarafından verilen Akreditasyon Sertifikasına sahip PROSAFETY firması; Hijyen Ölçüm, Test Analiz ve Laboratuvar hizmetleri gibi hizmetler verilmekte, dedektör tüple anlık gaz ölçümü, toz ölçümü, termal konfor, aydınlatma, gürültü ölçümü, akustik gürültü ile çevresel gürültü düzeyinin tespiti gibi işyeri güvenliği ile ilgili her türlü hizmeti ayağınıza getirmektedir. İş ve işçi güvenliği ile alakalı ortam ölçümleri, periyodik kontrol ve elektrik topraklama ölçümlerinin yanı sıra proje bazlı çalışmalar da sunmaktadır.

Ortam ölçümü, iş güvenliği kanunu ile çıkan “iş hijyeni ölçüm test ve analiz yapan laboratuvarlar hakkında yönetmelik” ile işyerinde akredite firmalar tarafından maruz kalınan risk ile ilgili ölçüm, inceleme, kontrol ve araştırma yapılmasını zorunlu hale getirmiştir. Bakanlık denetimlerinde Prosafety gibi akredite firmalar tarafından işyeri çalışma ortamı hakkında verilmiş raporları talep etmektedir. Hem güvenli çalışma için hem de yasal zorunluluk olan bu ölçümlerin yapılması gerekmektedir.

İşyerinde kullanılan bir ekipmanın hedeflenen fonksiyonları düzenli bir şekilde yerine getirip getirmediğinin kontrolü için yapılan periyodik muayene işlemine periyodik kontrol ismi verilmektedir. İş ekipmanlarının kullanımında sağlık ve güvenlik şartları yönetmeliğine göre bu kontrollerin yapılması zorunludur.

2013 yılında çıkarılan “çalışanların gürültü ile ilgili risklerden korunmalarına dair yönetmelik” ile belirli periyotlarda gürültü ölçümü yaptırılması zorunlu hale gelmiştir.

İşyerlerinizde ihtiyacınız olan her türlü hizmet için Prosafety firmasına ulaşmak, hizmetleri ve faaliyet alanları hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için hazırlanmış olan www.prosafety.com.trweb sitesi hizmetinize girmiştir.

adminadmin