Genel
Giriş Tarihi : 17-08-2018 10:40   Güncelleme : 17-08-2018 10:40

Haberimiz ses getirdi, ÖSYM ve hürriyet yanlış bilgiyi kaldırdı!

Hürriyet ve Takvim2018 gazetelerinde yer alan haberde ‘ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ’ bölümündeki fotoğraf ile alakalı kısımda bilgiler düzeltildi.

Haberimiz ses getirdi, ÖSYM ve hürriyet yanlış bilgiyi kaldırdı!

Hürriyet ve Takvim 2018 gazetelerinde yer alan haberde ‘ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ’ bölümündeki, “12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)” şeklindeki ifadeler yer alıyordu.

Akasyamhaber’in meseleyi ÖSYM ve YÖK’e taşıması üzerine başörtülü öğrencileri zora sokacak nitelikteki bilgiler internet sitesinden kaldırıldı.

Konuyla alakalı olarak ÖSYM’nin resmi internet sitesinde de 1999 yılına ait güncellenmemiş bilgiler yer alıyordu.

Hürriyet Gazetesi’nin ÖSYM sitesinde yer alan 1999 bilgilerine dayanarak yaptığı haberde üniversite kayıtlarında başörtülü fotoğrafın kullanılmayacağı intibaını veriyordu.

Kayıtlarda başörtülü fotoğraf son yıllarda geçerli olarak kabul ediliyor olmasına rağmen ÖSYM’nin resmi internet sitesinde 1999 yılında ait kayıt bölümünde güncelliğini kaybetmiş verilerin yer alması kafaları karıştırıyordu.

Nitekim Hürriyet Gazetesi eski bilgileri güncek varsayarak yanlış bir habere imza atmıştı.

Akasyamhaber konuyla alakalı olarak ÖSYM yetkililerine ulaşmış ve yönetmelik hazırlama işinin YÖK’e ait olduğu bilgesiyle birlikte  “biz sadece sınav yaparız. Kayıt için hangi belgelerin isteneceği YÖK’ün alacağı karar doğrultusunda belirlenir” şeklinde bir açıklama almıştı.

YÖK de konunun hassasiyetine binaen hem Hürriyet Gazetesindeki haberi hem de ÖSYM’nin sayfasındaki eski bilgi ihtiva eden sayfayı kaldırttı.

http://www.osym.gov.tr/TR,2547/kayit.html

adminadmin