Gündem
Giriş Tarihi : 29-11-2013 12:28   Güncelleme : 29-11-2013 12:28

HABERLERİMİZ BAŞBAKAN’IN MASASINDA!

Samsun'da AK Parti teşkilatı tarafından AK Parti'li Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili hazırlanan raporda, ilginç bir ayrıntı gözlerden kaçmadı..

HABERLERİMİZ BAŞBAKAN’IN MASASINDA!
Yerel seçimler öncesinde AK Parti Genel Merkezi tarafından Samsun'daki parti teşkilatından, Büyükşehir Belediyesi'nin icraatlarına ve performansına dair istenen raporda Akasyamhaber’ın yaptığı haberler de yer aldı..

Aralarında AK Parti Samsun Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesinin de bulunduğu 4 parti yöneticisinin  Genel Merkez ''koordinatör milletvekili'' olarak atanan AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil'e hazırladığı raporda Akasyamhaber’in haberleri de yer aldı..

Akasyamhaber’in haberlerinin yer aldığı kısım raporda şu şekilde  verilmiş;

“4. Herkesle kavgalı olan Yusuf Ziya Yılmaz, muhalefet ile sıkı ilşkiler içindedir. 2009 mahalli idareler seçimlerindebaşta Atakum, Tekkeköy ilçeleri olmak üzere, İlkadım İlçesi, Kavak İlçesi Ladik İlçesindeki belediye başkanlıklarını kaybetmemizin baş mimarı YUSUF ZİYA YILMAZ’DIR.

Bu işin ispatı için size birkaç gazete ismi vereceğim;

Buralara bir yazı ile sorarsanız onlar Gazetenin genel yayın yönetmeninin bu seçimlerin kaybedilme gerekçelerini size izahat vereceklerdir.

Samsun Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun’a ait, 16 Şubat 2012 tarihli ve 11 Nisan 2013 tarihli köşe yazıları delildir.

Yine Samsun’da yayın yapan AKASYAMHABER.COM internet haberde, “İnanılmaz İfşaat!” adı altında bir yazı çıkmıştır.

Bu yazının konusu da YUSUF ZİYA YILMAZ’IN açık açık dönemin AK Partili belediye Başkanı Adem Bektaş’ı muhalefet ile işbirliği yaparak nasıl mağlup ettirdiğinin ispatıdır.

Rapora konu olan 20 Aralık 2011 tarihli haberimiz:

İNANILMAZ İFŞAAT!

Bu açıklama çok konuşulacak gibi..

 ‘Adem Bektaş nasıl kaybetmiş?’ öğreniyoruz..
 
Arena Gazetesi’nde Kaptanın Seyir Defteri isimli köşesinde ‘Bakan haklı mı?’ başlığıyla bir değerlendirme yazısı yazan Nusret Sağlam satır aralarında bir döneme ışık tutan açıklamalar yaptı.

Sağlam yazısında, Bakan Kılıç’ın “Atakum’da yatırım yapalım istedik, belediye yer yok dedi” açıklamasını yorumlarken, Bakan Kılıç’ın ifadelerini “şimdilik çok itibar edemiyorum” diyerek yalanlarken, çok ilginç bir ayrıntıya daha değindi.
 
Sağlam, Atakum’u iyi bildiğini ve Belediye Başkanı Metin Burma’yı tanıdığını belirtirken; “Seçim döneminde Büyükşehir Belediyesi ve özellikle Yusuf Ziya Yılmaz ile gösterdikleri uyum çerçevesinde bölgesindeki yatırımlar için hep işleri kolaylaştıran taraf oldu.” ifadesini kullandı.
 
UYUM İÇERİSİNDE GEÇEN SEÇİM DÖNEMİ Mİ!?

Sağlam burada, CHP Atakum Belediye Başkan adayı Metin Burma ile AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Yılmaz’ın seçim döneminde uyum içinde çalıştığını ifade ederken, aslında birbirleriyle kıyasıya mücadele etmesi gereken iki zıt parti adaylarının birbirlerini desteklediklerini anlatmaya çalışıyor. Akıllara haliyle ‘Aralarında bir ittifak mı var(dı)?’ sorusu geliyor..
 
Tam da ‘Acaba AK Parti Atakum’dan aday çıkarmamış mıydı?’ gibi bir soruyu düşünecekken, birden AK Parti’nin adayı ve o dönem Belediye Başkanı Adem Bektaş’ı hatırlıyoruz.
 
O halde Nusret Sağlam yazısında karanlık bir dönemi de aydınlatan bir ifşaatta bulunmuş olmuyor mu?
 
ADEM BEKTAŞ’I NASIL HARCADILAR?

Bu açıklamalardan çıkan sonuç şu mudur: “CHP’nin Atakum Belediye Başkan Adayı Metin Burma ve AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, seçim döneminde uyum içerisinde çalışarak Adem Bektaş’ın seçimi kaybetmesini (mi)sağladılar..”
 
AK Partili aday ile CHP’li adayın uyum çerçevesinde gerçekleştirdikleri bu operasyon çok konuşuluyordu ancak konuyu Yusuf Ziya Yılmaz’a yakınlığıyla bilinen Nusret Sağlam’ın satır aralarından zikretmesi enteresan oldu. Biz de böylece Büyükşehir cenahından gerçekleri öğrenmiş bulunuyoruz!
 
adminadmin