Teknoloji
Giriş Tarihi : 13-10-2014 14:50   Güncelleme : 13-10-2014 14:50

Hafızası dolu olan iPad daha ağır!

Hafızası dolu olan bir USB hafızayla boş olan aynı model bir USB hafızanın ağırlıkları aslında farklıdır. Dünyada pek çok insanın elbette bu ağırlık farkından haberi yok; zira aradaki fark bir insanın hissedemeyeceği kadar düşüktür. 2011 yılında California Üniversitesi'nde çalışan Profesör John D. Kubiatowicz, Amazon Kindle'lar üzerinde ufak bir test yapmış ve flaş hafıza kullanan herhangi bir cihazda bu farkın görülebildiğini dünyaya göstermişti. Örneğin 4 GB hafızaya sahip iki USB'yi ele alalım. Biri ağzına kadar dolu olsun, diğeri ise boş... Bu iki cihaz arasında 10 ila 18 gram arasında ağırlık farkı vardır ve hafızası dolu olan diğerine göre daha ağırdır! Sebebi ise hafıza doldukça elektronların 0'dan 1'e geçiş yapıp bir araya gelmesi ve böylece bu minik farkın meydana gelmesi... Aynı şekilde biri dolu diğeri boş iki adet 64 GB'lık iPad'de ise bu fark 4 GB'lık USB hafızaya kıyasla 12 katına kadar çıkabiliyor.Elbette ağzına kadar dolu bir iPad'i elinize aldığınızda ağırlığı hissedebileceğinizi düşünmeyin; bu sadece beyninizin size bir oyunu olabilir! Zira birkaç gramlık ağırlık farkını bir insanın hissedebilmesi mümkün değil!

Hafızası dolu olan iPad daha ağır!

Hafızası dolu olan bir USB hafızayla boş olan aynı model bir USB hafızanın ağırlıkları aslında farklıdır. Dünyada pek çok insanın elbette bu ağırlık farkından haberi yok; zira aradaki fark bir insanın hissedemeyeceği kadar düşüktür.

2011 yılında California Üniversitesi'nde çalışan Profesör John D. Kubiatowicz, Amazon Kindle'lar üzerinde ufak bir test yapmış ve flaş hafıza kullanan herhangi bir cihazda bu farkın görülebildiğini dünyaya göstermişti.

Örneğin 4 GB hafızaya sahip iki USB'yi ele alalım. Biri ağzına kadar dolu olsun, diğeri ise boş... Bu iki cihaz arasında 10 ila 18 gram arasında ağırlık farkı vardır ve hafızası dolu olan diğerine göre daha ağırdır! Sebebi ise hafıza doldukça elektronların 0'dan 1'e geçiş yapıp bir araya gelmesi ve böylece bu minik farkın meydana gelmesi...

Aynı şekilde biri dolu diğeri boş iki adet 64 GB'lık iPad'de ise bu fark 4 GB'lık USB hafızaya kıyasla 12 katına kadar çıkabiliyor.

Elbette ağzına kadar dolu bir iPad'i elinize aldığınızda ağırlığı hissedebileceğinizi düşünmeyin; bu sadece beyninizin size bir oyunu olabilir! Zira birkaç gramlık ağırlık farkını bir insanın hissedebilmesi mümkün değil!

adminadmin