Sağlık
Giriş Tarihi : 16-04-2018 10:32   Güncelleme : 16-04-2018 10:32

Haftada beş kilo verebilmek için Hurma yoğurt diyetini deneyin!

Sağlıklı bir şekilde kilo verme ve göbek eritme için bir de hurma ile yoğurt diyetini deneyin pişman olmayacaksınız.

Haftada beş kilo verebilmek için Hurma yoğurt diyetini deneyin!

Hurma yoğurt diyeti ya da hurma orucu şeklinde uygulamaları mevcut. Daha önceki yazımızda hurmanın lifli bir gıda olduğunu ve laksatif etkisinin bulunduğunu belirttik.

Herhangi bir diyete başlamadan önce mutlaka bir uzman diyetisyene başvurup onay almanız gerekmektedir. Ayrıca hurma aşırı şekerli bir besindir bu nedenle diyabet yada şeker hassasiyeti gibi sorunları bulunanlara önerilmez. Ayrıca 1 adet orta boy hurma 42 kalori olup, diyette önerilen hurma adedi 21’dir. Yani toplamda yaklaşık 900 kalori etmektedir.

HURMA DİYETİ YAPILIŞI

Hurma yoğurt diyeti bir hafta kadar süre ile uygulanabilir.

Her öğünde 7 hurma ve bir kase yağsız yoğurt olmak üzere günde toplam 21 adet hurma ve 3 kase yoğurt ile yenilebilir.

Ancak burada şuna dikkat edin, hurmalar kaliteli ve temiz hurma olmalı. Ayrıca diğer önemli nokta hurma yoğurt diyeti uygularken kullanılacak hurmaları bir gece önce bir bıçakla yararak suya yatırın. Suda bekletilen hurmanın laksatif etkisi artıyor. Bu sayede tok tutucu özelliği bir kaç katına çıkıyor. 

Hurma ve yoğurtta günlük ihtiyaç duyulan vitamin ve minerallerin pek çoğu mevcuttur. Hurma yoğurt diyeti uygularken bol su içmeyi ihmal etmeyin. Hurma diyeti ile bir haftada 5-7 kilo vermeniz mümkün.

Hurma Su Diyeti ile Zayıflama

Hurma su diyeti aslında yarım bir diyet uygulaması. Bazı nedenlerden dolayı hurma yoğurt diyeti uygulayamıyorsanız, en azından öğlen veya akşam öğünlerinden birini dilediğiniz süre sadece hurma ve su ile yapabilirsiniz. Aynı şekilde suda bekletilmiş 7 adet hurma yeyip, bol su içerek denenebilir. Farklı etkiler görmek için hurma keçi sütü ile de denenebilir.

Zayıflama amacı ile Hurma diyeti yaparken önemli olan nokta diğer diyet disiplinlerinde olduğu gibi; rafine şeker, rafine un ve mamulleri, beyaz ekmek, tuz, işlenmiş et ürünleri gibi gıdalardan tamamen uzak durulması gerekmektedir.

Normal hayatta da mümkünse bu besinleri hiç bir zaman tüketmemekte fayda var. Tam tahıllar az miktarda tüketilebilir, tahıl yerine bakliyat ( nohut, mercimek, fasulye vs. ) tercih edilmelidir.

Bol yeşil sebze, doğal domates, balık, doğal kırmızı et ve tavuk eti, yoğurt, kefir gibi gıdalar alınmalı, ceviz, fındık gibi kuru yemişler tüketilmelidir. Bunun yanında; zayıflama için olmazsa olmaz en önemli kurallardan birisi hareket. Hareket miktarınızı arttırın. Spor alışkanlığınız yoksa, ağır sporlardan kaçının ve yürüyüş, egzersiz ve ev işleri alanında biraz yoğun çalışmaya gayret edin.

Hurma Diyeti Yapanların Yorumları

Hurma diyeti yapanlar, hurma diyetinin etkilerini ilk üç günde gördüklerini belirtmişlerdir. Bu sürede bağırsak hareketlerinin hızlandığı, kabızlık, şişkinlik gibi problemlerin büyük ölçüde azaldığı, rahatlayan karaciğerin etkisiyle cildin gençleştiği, ödemlerin ve şişliklerin azaldığı ve vücudun hızlı bir yağ yakma sürecine girdiği belirtilmiştir. Ancak bazı kişilerde hurmaya karşı alerji olabilir. Bu tip durumlarda kesinlikle devam edilmemelidir. Zaten herhangi bir diyete başlamadan önce gerekli tetkikler yapılmalı ve uzman görüşü alınmalıdır.

Hurma diyeti şeker hastaları ve hamileler için tavsiye edilememektedir.

Kaynak: .yemektarifleri-sitesi.com

adminadmin