Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-12-2017 13:57   Güncelleme : 13-12-2017 13:57

Hak-İş Samsun İl Başkanlığından İl Sağlık Müdürlüğü Ve Kamu Hastanelerine Ziyaret

Samsun Kamu Hastaneleri binasında yapılan ziyarette Samsun İl sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç ve Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Kılınç makamında ziyaret edildi.

Hak-İş Samsun İl Başkanlığından İl Sağlık Müdürlüğü Ve Kamu Hastanelerine Ziyaret

Ziyarete  Hak-iş Samsun il Başkanı Hizmet-iş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, Şube Sekreteri Arif Çelik, Öz Büro-iş Sendikası il Başkanı Üzeyir Kodan, Öz Güven-Sen il Başkanı Onur Şahin, Öz Sağlık-iş Sendikası il Başkanı Muhiddin Sever katıldı.

Sağlık Bakanlığında yapılan değişimler ile ilgili, Taşeron konusun çöpe atılarak alınan Kadro neticesi ve işçilerin Toplu iş Sözleşmesinden doğan haklar ile alakalı konular ele alındı
Hak-iş Samsun il Başkanı Ziya Uzun; “Görevlerine yeni Başlayan Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç beyefendiye ve Kamu Hastaneleri Başkanı Mehmet Kılınç beyefendiye yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunduk, Sağlık Bakanlığının merkezi ve taşra teşkilatları değiştirilerek yeni görev dağılımlarının yapılması tüm vatandaşlarımıza ve tüm çalışanlara güzel bir sonuç doğurmasını ümit ediyoruz” diyerek kendilerini tebrik etti.

Uzun; “Çok yoğun çalışmalarımız ve işçi arkadaşlarımızın daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için verdiğimiz mücadelenin karşılığını hep birlikte Hükümetimizden almış bulunmaktayız. Kadro konusunun da tüm işçi arkadaşlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Meclis görüşmelerinin de bitmesinin ardından KİT ve Belediyelerde çalışan arkadaşlarımız içinde olumlu bir şekilde sonuçlanacağını ümit ediyor ve arkadaşlarımızın kadroya geçiş sürecinin hızlı bir şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz.  Bir diğer konumuz ise Samsun Kamu hastanelerinde taşeron olarak çalışan arkadaşlarımızın Toplu iş Sözleşmesinden doğan haklarını almasıyla ilgili, Sözleşmeden doğan mali ve sosyal hakların işçi arkadaşlarımızın refah seviyesini yükseltecektir. Dedi.

adminadmin