Dünya
Giriş Tarihi : 29-11-2016 12:34   Güncelleme : 29-11-2016 12:34

Haleplilerin yeni imtihanı açlık!

Suriye’deki Esed/Hamaney rejiminin uyguladığı abluka ve yoğun bombardımanlara maruz kalan Halep’in doğu mahallelerinde, bombalardan kurtulabilen sivilleri şimdi de açlık tehlikesi bekliyor.

Haleplilerin yeni imtihanı açlık!

Son saldırılarda özellikle gıda maddelerinin bulunduğu depo ların vurulmasıyla birlikte, yaklaşık 4 aydır abluka altında tutulan 300 bin nüfuslu Halep'in doğu mahallelerinde açlığa bağlı sebeplerden dolayı ölümlerin yaşanabileceğinden endişe ediliyor. Kızılay ile bölgede etkin olan yerel yardım kurumlarına ait gıda depolarının vurulmasının ardından, dükkanlarda rafların boşaldığı, çalışır durumda sadece iki veya üç ekmek fırınının kaldığı belirtiliyor. Bölgede ayrıca fırınlar ile ısınmada kullanılan benzin ve mazotta da benzer sıkıntıların yaşandığı ifade ediliyor. Halepliler, ölümün kol gezdiği kentte acilen önlem alınmazsa durumun daha da kötüleşeceğini belirtiyor.

“Piyasada ne benzin ne de mazot kaldı”

Halepli Ebu Mustafa, kentin doğu mahallelerinin 4 aydır abluka altında olduğunu hatırlatarak, "Piyasada ne benzin ne de mazot kaldı. Maaşımızın 50 dolar, yakıtın litresinin ise 3 dolar olduğu günleri dahi arar olduk." dedi. En temel ihtiyaçlardan biri olan ekmeğe ulaşmanın bile çok zor olduğunu dile getiren Ebu Mustafa, "Bir aile, üç günde bir, içinde 6 somun olan bir poşet ekmeği 1 dolar karşılığında satın alabiliyor. Bu durumda kişi başına üç gün için sadece bir somun ekmek düşüyor." diye konuştu.

Yardım malzemeleri tükendi

Yardım kurumlarında görevli aktivist Abdulhadi Hallabu ise bölgeye ulaşan yardım malzemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Malzemeler ablukanın ilk 3 ayında tükendi. Burada durumun gerçekten kötü olduğu ve günden güne daha da kötüleşeceği bir sır değil." dedi.

Diriliş Postası

adminadmin