Dünya
Giriş Tarihi : 13-12-2016 09:16   Güncelleme : 13-12-2016 09:16

Halep’te katliam var!

Esed rejimi, Halep'te ele geçirilen mahallelerde sivilleri katletmeye başladı.

Halep’te katliam var!

Halep'te rejimin ele geçirdiği bölgelerde Esed askerleri ve İran destekli Şii milisler tarafından onlarca kadın, yaşlı ve çocuk kurşuna dizilerek katledilmeye başlandı. Uluslararası yardım çağrıları ise yanıtsız kaldı.

Beşşar Esed rejimi ve Şii milisler, 4,5 aydır kuşatma altında tuttukları doğu Halep'teki sivilleri 15 Kasım'dan bu yana havadan ve karadan vurarak 991 sivili öldürdü, binlercesini yaraladı. Rusya'nın savaş uçaklarıyla havadan bombaladığı şehrin yüzde 98'inin kontrolünü ele geçiren Esed milisleri erkekleri ayrı bir alanda toplamaya başladı. BMMYK Suriye Sözcüsü Craig de bugün yaptığı açıklamada 'Bölgede sürekli değişen durumunu yakından takip ediyoruz. Elimize ulaşan son iddialara göre yüzlerce sivil erkeğin kaybolduğu iddialarına ilişkin endişe duyuyoruz' demişti.

GECE KARANLIĞINDA VAHŞET

Halep'te gecenin çökmesiyle birlikte insanlık dramı yaşanıyor. Bölgeden bildiren Zaman Al Wasl gazetesi, Doğu Halep'te rejimin eline geçen mahallelerde toplu infazların gerçekleştirildiğini; yaşlı, kadın ve çocukların sokaklarda infaz edildiğini doğruladı.

Sabah

 

adminadmin