Güncel
Giriş Tarihi : 07-02-2019 14:06   Güncelleme : 07-02-2019 14:06

Halk Eğitim Merkezi Kurslarında Görevlendirmeler adil yapılmıyor mu!

Halk Eğitim Merkezi Kurslarında Görevlendirmeler adil yapılmıyor mu!

Anadolu Eğitim Sendikası Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Halk Eğitim Merkezi kurslarında öğretmen görevlendirmelerinin yönetmeliğe uygun ve adil yapılmasını talep etti.  

Anadolu Eğitim Sendikası Milli Eğitim Bakanlığı’na dillekçe ile başvurarak Halk Eğitim Merkezi Kurslarında Görevlendirmeler hakkında adil ve yönetmeliğe uygun olmasını istedi.

Dilekçede,

“Sendikamıza ulaşan şikayetlerden anlaşıldığı üzere; sertifikayı verebilecek eğitimci yeterlilikleri arasında; alanında uzman veya sertifika dersleri arasında o dersin öğreticisi gibi yeterliliklere bakılması gerekirken, sertifika alanı ile ilgisi yetersiz eğitimcilere görev verildiği belirlenmiştir. Örneğin; Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme öğretmeni kaloriferci kursu sertifikası için geçerli ve verebileceği dersler arasında kursa uygun dersler bulunmasından dolayı öncelikli olması gerekirken, makine veya elektrik öğretmenlerine verilebilmektedir.

Halk Eğitim Merkezlerinde ders ücreti karşılığında görevlendirmeler yapılırken görevlendirme sırasına ve sertifikanın içeriğine uygun öğretici yeterliliğine dikkat edilmesi gerekmektedir. Konu ile ilgili Halk Eğitim Merkezlerinin uyarılması hakkaniyet açısından önem taşımaktadır” denildi.

Kaynak: kamuajans.com

adminadmin