Genel
Giriş Tarihi : 01-09-2018 09:48   Güncelleme : 01-09-2018 09:48

Halkbank 3.72 tl’den dolar sattı mı!

​31 Ağustos gecesi Halkbank'ın sitesinde dolar kuru 3.72 olarak görüldü.

Halkbank 3.72 tl’den dolar sattı mı!

Sosyal medyada bankanın içinin boşaltıldığına dair iddialar dolaşmaya başlayınca Halkbank'tan açıklama geldi.  

Dün gece Halkbank'ın sitesine girenler döviz rakamlarındaki anormalliği fark edip sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı.

Sosyal medyanın bir numaralı gündemi haline gelen düşük döviz kuru görünümünün teknik bir hatadan kaynaklandığını açıklayan Halkbank, "dış kaynaklı 3. parti bir yazılımda meydana gelen sistemsel ve operasyonel bir hata nedeniyle, 31 Ağustos 2018 günü akşamı piyasa kapanışı sonrasında, kısa bir süre için, Bankamız döviz kurları olması gerekenden farklı olarak yayınlanmış ve internet şubesi üzerinden hatalı kur seviyelerinden kısıtlı sayıda işlem yapılabilmiştir.

Söz konusu işlemlere derhal müdahale edilerek, müşterilerimizin ve Bankamızın zararına hiçbir şekilde sebebiyet verilmemiştir." açıklamasında bulundu. Benzeri durumun ING Bankası'nda da yaşandığı ortaya çıktı. Halkbank'ta dolar neden 3.72 TL? Halkbank'taki teknik hata ne? Düşük fiyattan dolar alım satımı oldu mu? O seviyeden dolar alanlar ne olacak? Konuyla ilgili ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

Halkbank'ın internet sitesinde yayınlanan döviz kuru oranları vatandaşların kafasını karıştırdı. Sitede dolar 3,72'yi, euro ise 4,32'yi gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Halkbank, 3. parti bir yazılımdan kaynaklanan hata nedeniyle dolar kurunun kısa bir süreliğine yanlış gösterildiğini söyledi.

31 Ağustos 2018 günü akşamı piyasa kapanışı sonrasında, Halkbank sitesinden döviz kurlarını takip edenler şaşkınlığa uğradı. Diğer bankalarda dolar 6,50 euro ise 7,60 seviyelerindeyken Halkbank'ın internet sitesinde dolar 3,72'yi, euro ise 4,32'yi gösterdi.

Halkbanktan yapılan açıklamada İnternet sitesinde, gerek bilgilendirme amaçlı gerekse alım-satıma esas olarak yayınlanan döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan dış kaynaklı 3. parti bir yazılımda meydana gelen sistemsel ve operasyonel bir hata nedeniyle olayın meydana geldiği açıklandı.

KURU O FİYATTAN ALANLAR NE OLACAK?

Bankanın konuyla ilgili açılamasında "Söz konusu işlemlere derhal müdahale edilerek, müşterilerimizin ve Bankamızın zararına hiçbir şekilde sebebiyet verilmemiştir." ifadeleri kullanıldı.

HALKBANK'TAN DÖVİZ KURU AÇIKLAMASI

Dün gece Halkbank'ın sitesine girenler döviz rakamlarındaki anormalliği fark edip sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı.

Sosyal medyanın bir numaralı gündemi haline gelen düşük döviz kuru görünümünün teknik bir hatadan kaynaklandığını açıklayan Halkbank, "dış kaynaklı 3. parti bir yazılımda meydana gelen sistemsel ve operasyonel bir hata nedeniyle, 31 Ağustos 2018 günü akşamı piyasa kapanışı sonrasında, kısa bir süre için, Bankamız döviz kurları olması gerekenden farklı olarak yayınlanmış ve internet şubesi üzerinden hatalı kur seviyelerinden kısıtlı sayıda işlem yapılabilmiştir. Söz konusu işlemlere derhal müdahale edilerek, müşterilerimizin ve Bankamızın zararına hiçbir şekilde sebebiyet verilmemiştir." açıklamasında bulundu.

Süperhaber.tv

adminadmin